Wymiana tuleji gumowych tylnej belki i tuleji wahacza przód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marswi
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wymiana tuleji gumowych tylnej belki i tuleji wahacza przód

Post autor: marswi » czw kwie 16, 2009 11:52

Witam, po odwiedzeniu stacji diagnostycznej dowiedziałem się że mam do wymiany tuleje gumowe tylnej belki, a także tuleja gumowa wahacza lewy przód - ta tylna.
Mój golf mk4 to wersja comfortline z ABS jeżeli to ma oczywiście jakieś znaczenie przy wymianie tych podanych elementów. Moja prośba to pomoc opis od czego zacząć przy wymianie tych elementów, dużo czytałem na forum są materiały ale niestety bez fotek, na których bardzo mi zależy, chyba że coś przeoczyłem, forum było nie raz bardzo pomocne przy różnych naprawach i bez zdjęć nie jednej naprawy bym nie wykonał za co serdecznie dziękuję i proszę o pomoc przy wymianie tych elementów pozdrawiam.

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » czw kwie 16, 2009 13:16

Po pierwsze bez prasy czy solidnego imadełka nie da rady... nie wciśniesz tuleji.
Po drugie przy zakupie poproś o coś droższego najlepiej z TTki.
Po trzecie trzeba zacząć odkręcać - całą tylnia belkę, wachacze z przodu (wymień dwie tuleje), potem wybić starocie wcisnąć nowości, zbieżność i do domu... To tak po krótce. Fotoporady raczej nie potrzeba w końcu to dość proste zawieszenie.

Najwięcej zabawy masz przy przodzie, z tyłkiem powinno pójść całkiem gładko.

Dziki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”