Tarcie przy hamulcach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Damian797
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Tarcie przy hamulcach

Post autor: Damian797 » śr kwie 15, 2009 13:42

Witam mam problem z lewą strona w moim golfie.podczas hamowania przy dużej prędkości nic nie słychać gdy zwalniam przy skrzyżowaniu słychać normalnie tak jakby okładziny były starte i metal o metal zdiołem bęben sprawdziłem okładziny ale nadal to samo:(wszystko wygląda ładnie.co to może być?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr kwie 15, 2009 13:43

Przyjrzyj się dokładnie blaszanej osłonie tarczy, lekko ją odegnij od tarczy na próbę

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr kwie 15, 2009 13:46

tylko jemu chodziło o bęben , jeśli tak to może bolec blokujący jedną ze szczęk nie trzyma jej odpowiednio ,i szczęka sie stawia bokiem

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr kwie 15, 2009 13:55

miś fazi pisze:tylko jemu chodziło o bęben
aj nie doczytałem sorki. Coś ze spręzyną mogło się też stać i ściąga szczęki własnie tak w bok, mogła wyskjoczyć z mocowania u dołu na srodku.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”