misiek10111 pisze:ściagasz maskę kolega prowadzi a ty sprawdzasz cisnienie i je regulujesz![]()
![]()

Moderatorzy: Michał_1977, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
na wysokich obrotach to pompa już nie daje tyle paliwa potrzebny govmodsebastian1901 pisze:Zostawić tak jak jest czy go zaślepić czy jest możliwość jego zablokowania bo coś wyczytałem że mimo podniesienia ciśnienia i zwiększenia dawki silnik nie ma kopa na wysokich obrotach bo ten zawór otwiera sie ?
kkolekk pisze:mam k24 i zaczyna dmuchać od 2200 obr i na maksa daje 1,2 bar
na piątce masz niżej takie doładowanie bo silnik jest obciążony turbina dostaje wiecej gazów wylotowych i szybciej pompować potrafi ;]kkolekk pisze:z tym że na piątce 1,2 bar mam już przy 3500obr czy montując mbc coś się zmieni i co
kkolekk pisze:nie to nie jest seria w serii miałem k14 zmieniłem na k24 +ic+pin+dawka teraz pytanie co konkretnie mi da mbc czy turbina będzie dawać o mniejszych obrotów czy co
... woda i mydło ??Jeśli chodzi o szczelność MBC, to w moim zauważyłem, ze pokrętło i jego gwint luźno pracuje w MBC, tzn można nim kiwać leciutko na boki i pytanie, czy to nie powoduje nieszczelności ??
ale to kulka jest elementem uszczelniającym nie gwint, więc może sobie latać.Lukas-182 pisze:czy to nie powoduje nieszczelności ??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości