Problem stan awaryjny błąd zawor N 239 gdzie sie znajduje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem stan awaryjny błąd zawor N 239 gdzie sie znajduje
Slinik 1,9 tdi 90kM
Witam mam problem auto wchodzi w stan awaryjny przy ostrej jezdzie lub przy wyprzedzaniu na vagu wyskakuje bład zaworu N 239 jak nieda sie go skasowac gdzie znajduje sie ten zawor to spróbuje go wymienic moze pomoze pozdrowionka dzieki zgory !! za pomoc punkcik poleci oczywiscie
Witam mam problem auto wchodzi w stan awaryjny przy ostrej jezdzie lub przy wyprzedzaniu na vagu wyskakuje bład zaworu N 239 jak nieda sie go skasowac gdzie znajduje sie ten zawor to spróbuje go wymienic moze pomoze pozdrowionka dzieki zgory !! za pomoc punkcik poleci oczywiscie
Ostatnio zmieniony wt kwie 14, 2009 20:18 przez pepu12, łącznie zmieniany 1 raz.
znalezione na forum http://img476.imageshack.us/my.php?imag ... tdi6zj.jpg
zawór przełączający przepustnicy N239 zaznaczony 1
zawór przełączający przepustnicy N239 zaznaczony 1
tu masz całe sterowanie klapą gaszącą, na pierwszym rysunku od góry N239 jest po lewej stronie i od niego idzie wężyk podciśnienia do siłownika sterującego klapą gaszącą :
i jeszcze jeden rysuneczek, N239 oznaczony nr 1 :
i jeszcze jeden rysuneczek, N239 oznaczony nr 1 :
Ostatnio zmieniony śr kwie 15, 2009 00:09 przez Sztomel, łącznie zmieniany 2 razy.
witam, podepne sie pod temat, otoz u mnie jest tak ze podczas gaszenia klapa sie zamyka i po jakims czasie sie znow otwiera (gdy silnik juz ,,stoi'') czyli dziala poprawnie, dziwi mnie tylko ze kiedy jest gaszony to trzesie kiedys tego nie bylo, w dodatku zauwarzylem ze w momencie cofania kluczyka i jednoczesnym dodaniu gazu juz nie trzesie jak gasnie tak samo jest jak reka zamkne klape gaszaca, dlaczego? czy moze pompka vacuum siada? czy tez jest inna przyczyna? dodam ze wezyki podcisnienia wszystkie sa nowe i zamontowane poprawnie
Ostatnio zmieniony czw kwie 16, 2009 12:59 przez antojuja, łącznie zmieniany 1 raz.