Nie umiem odpalic bolida!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nie umiem odpalic bolida!
Koledzy, wybaczcie nowicjuszowi naiwne pytanie. Oto mam try dni VW Golf III 1, 8 z 1992. jeździłem troszkę, w piątek zatankowałem, a w poniedziałek nie mogłem odpalić. Wkładam kluczyk i nic się nie dzieje. NIC. świeci się tablica i tyle. Nie działa też "centralny zamek". Wyglada, że totalnie padł akumulator. Ale jak??? Nie zostawiłem na światłach- może ten centralzamek wyładował aku? Naprawdę nie wiem. Bolid stoi jak skała i tyle. POMOCY!
Pozdrawiam- Andy
www.rozwod-koscielny.eu
www.rozwod-koscielny.eu
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak, bracie. Ale od zaufanego mechaniora, który nie wcisnąłby mi szajsu, bo wie, że jutro czekam na niego przed zakładem. Aku miał być nowy prawie. ale zgodzę, się, wygląda to na padnięcie baterii. Pytanie brzmi- od czego padła w dwa dni stania spokojnego????
Pozdrawiam- Andy
www.rozwod-koscielny.eu
www.rozwod-koscielny.eu
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Inżynier Karwowski też kupił Audika "prawie-nówka"... prawie czyni ogromną różnicę!
Ale konkretnie: czy po przekręceniu rozrusznika - słychać charakterystyczny stuk wyłącznika elektromagnetycznego? Czy lampki na tablicy bardzo mocno przygasają przy próbie startu? Jak ze światłami - świecą?.
Bo może to nie akumulator a styk w stacyjce lub koniec włącznika rozrusznika lub samego rozrusznika.
Ale konkretnie: czy po przekręceniu rozrusznika - słychać charakterystyczny stuk wyłącznika elektromagnetycznego? Czy lampki na tablicy bardzo mocno przygasają przy próbie startu? Jak ze światłami - świecą?.
Bo może to nie akumulator a styk w stacyjce lub koniec włącznika rozrusznika lub samego rozrusznika.
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
centralny tez nie działa to zapewne aku sie rozładowałZico63b pisze:Inżynier Karwowski też kupił Audika "prawie-nówka"... prawie czyni ogromną różnicę!
Jeśli dochodzi z akumulatora a prawdopodobnie tak, to masz urwaną celę i aku możesz wywalić na śmietnikStuk może nie, ale bardzo leciutkie 'bulgotanie" pod maską.
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 21:07 przez krzycho85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Niezwykłe by było, aby przy rozładowanym mocno ale nie całkowicie (bo jednak się palą) lampki kontrolne nie przygasały w momencie przekręcania kluczyka. To pierwsze optyczne objawy przy takim rozladowaniu. Dlatego me pytania.
A może po prostu - klemy?
A może po prostu - klemy?
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 21:10 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt:
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
- Andrzej Szymańs
- Nowicjusz
- Kontakt: