Jak zamontować Turbine
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak zamontować Turbine
witam mam takie dziwne pytanie a mianowicie czy da się do silnika benzynowego 1,6 75 km zamontować turbine jeżeli tak to o ile ona podniesie moc mojego golfika , czy dużo wzroście spalanie i jak wygląda sytułacja z montarzem tej turbinki co trzeba przerobić
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wlasciwie to jest plug & play, w ciagu jednego popołudnia dasz spokojnie rade, tylko bez ociagania, potrzebne beda Ci : srubokret, młotek , ucinaczki , paczta trytrytek , kombinerki, sciagacz do lozysk ten mniejszy, 2 metry sznurka w miare mocnego , spawarka , lutownica , kawalek rurki z PVC 80 tki, jakas rurka do podwazania, musisz załozyc czujnik detentancji , dobrze by było jakbys załozyl jakis przekaznik z okołopowrotnickiem na zasilaniu komputera sterującego blow offem, nie uszkodz tez burburatora termicznego, bo jak oto zrobisz to wentylator w turbinie moze sie krecic w druga strone a to bedzie niedobre bo chłodnice Ci moze rozerwac i filtr przeciwpyłkowy oraz popekaja Ci przewody paliwowe przy powrocie.
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 08:44 przez guti, łącznie zmieniany 1 raz.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolego , wiem co mowie, co drugi tydzien mniej wiecej montuje swistaki w goferach , 75 to jest stanowczo za mało , brakuje odejscia pozniej w przedziale 3.4-3,7 RPM , przy porownaniu tych srednic wychodzi wiecej dla 80 tki o jakies 8,345 Litra ! powietrza , przy zachowanej długosci dolotowej , wszyscy skladaja na 75tce , ale ja robie taki mały myk do tej 80 , lekko downpipa inaczej kłade i to wszystko zaczyna grac ! polecam!bongo pisze:Rura PCV musi być fi 75
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
ja proponuje interkuler od dafa xf są łatwo dostepne i moze służyć odrazu za chłodnice i zderzak no i koniecznie trzeba zmienic półośki bo te od 1.6 to sie po ukręcają lepsze bedą od audi Q7 a hamulce ?? w końcu cos musi zatrzymac tego potwora proponuje od audi A6 przód i tył wiec troche to bedzie kosztowało ale w końcu na biednego nie trafiło
przy wymianie silnika na taki jak ja bym chciał czyli 1,6 16V trzeba wymienić dużo żeczy począwszy od komputera skończywszy na pompie paliwowej i też niewiadomo na jaki silnik trafię a tu mam silnik pewny nie pijący oleju i wiem że ma autentyczny przebieg w przeciwieństwiem do innych bubli z giełdy lub allegro