Problem z syfem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Problem z syfem
Witam moi drodzy VW-maniacy
Moj problem jest następujący:
Trzymając przez zimę auto w garażu, miałem delikatnie pękniecie w dachu i ciekła woda jak padał śnieg. Na auto nałożyłem folie, myślałem ze bedzie pięknie i cacy. Już zaraz po zimie wzielem sie za czyszczenie golfika, i zauważyłem na tylnych prawych drzwiach coś białego, taka smuga przez szybę i drzwi, próbowałem to ściągnąć pasta tempo i nie zabardzo(byl to osad ze starego cementu i kleju od plytek),kolega wpadł na pomysł ze papier 2000 i delikatnie polerować, tak mi spolerował ze z mojego lakieru(czarna perła) w jednym miejscu zrobił sie mat.
Proszę koledzy jak mogę doprowadzić to do pozadku??? Pomocy
Pozdrawiam Brutus
Moj problem jest następujący:
Trzymając przez zimę auto w garażu, miałem delikatnie pękniecie w dachu i ciekła woda jak padał śnieg. Na auto nałożyłem folie, myślałem ze bedzie pięknie i cacy. Już zaraz po zimie wzielem sie za czyszczenie golfika, i zauważyłem na tylnych prawych drzwiach coś białego, taka smuga przez szybę i drzwi, próbowałem to ściągnąć pasta tempo i nie zabardzo(byl to osad ze starego cementu i kleju od plytek),kolega wpadł na pomysł ze papier 2000 i delikatnie polerować, tak mi spolerował ze z mojego lakieru(czarna perła) w jednym miejscu zrobił sie mat.
Pozdrawiam Brutus
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jeżeli nie przetarł klaru aż do bazy,to pasta polerska+maszyna i powinieneś odzyskać połysk.Bbrutus (Burex) pisze:,kolega wpadł na pomysł ze papier 2000 i delikatnie polerować, tak mi spolerował ze z mojego lakieru(czarna perła) w jednym miejscu zrobił sie mat.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Jeszcze tak rzecz, w niektórych miejscach mam jeszcze ten osad, i tez chce sie go pozbyć, ale już nie papierem:)
P.S robil to maszyna i pasta tempo w niebieskim opakowaniu, to jest niby nablyszczajaca
W tym miejscu gdzie byl ten osad takie dwa paski (moze uda mi sie fote zrobic to rzuce) lakier zostal taki jaki byl, tylko po bokach jak on to polerowal to z lakieru zrobil sie matMichaś_1977 pisze:Jeżeli nie przetarł klaru aż do bazy,to pasta polerska+maszyna i powinieneś odzyskać połysk
P.S robil to maszyna i pasta tempo w niebieskim opakowaniu, to jest niby nablyszczajaca
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 11:23 przez Bbrutus (Burex), łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
A próbował później polerować pastą?
Acha,czyli próbował i nic.W takim razie mógł przetrzeć do bazy.Teraz to już tylko lakierowanie pomoże.
Ale pasta TEMPO to nie za wiele zdziała.Spróbuj Fareclą G3
Acha,czyli próbował i nic.W takim razie mógł przetrzeć do bazy.Teraz to już tylko lakierowanie pomoże.
Ale pasta TEMPO to nie za wiele zdziała.Spróbuj Fareclą G3
Ostatnio zmieniony pn kwie 13, 2009 11:28 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
prubowalem pasta i nic, o ja piernicze. Myslalem ze bedzie sposub zeby z tego wybrnac
[ Dodano: 13 Kwi 2009 11:36 ]
zaznaczone na czerwono to paski które zostały spolerowane po syfie i lakier został cacy, a to na niebiesko to już mat jaki się zrobił po polerce, jest oczywiście dłuższy,ale zaznaczyłem tylko tyle
a to ten osad którego chce się pozbyć
Farecla G3?? w motoryzacyjnym dostane??
Jak cos to jutro bede dzialal
zaznaczone na czerwono to paski które zostały spolerowane po syfie i lakier został cacy, a to na niebiesko to już mat jaki się zrobił po polerce, jest oczywiście dłuższy,ale zaznaczyłem tylko tyle
a to ten osad którego chce się pozbyć
Farecla G3?? w motoryzacyjnym dostane??
Jak cos to jutro bede dzialal
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Faktycznie,wygląda paskudnie,ale do bazy chyba nie jest przetarte.To pod szybą spróbuj jeszcze delikatnie papierem na mokro o gradacji 2500,ale na jakimś klocku nie dłonią i dopiero później pastą.Jak będziesz polerował maszynowo,to polewaj wodą,bo przypalisz lakier i też będzie kicha.
To pod listwą wygląda tak jakby pasta pozostała w tym zacieku,chybaże ten zaciek jest taki jasny.
To pod listwą wygląda tak jakby pasta pozostała w tym zacieku,chybaże ten zaciek jest taki jasny.
Ja bym jeszcze trysnął lakierem bezbarwnym, potem papierkiem 2000 wyrównać, fareclą i jakimś woskiem.
Perłowy lakier polega na nałożeniu na warstwę lakieru jeszcze bezbarwnego.
pozdravwiam
Perłowy lakier polega na nałożeniu na warstwę lakieru jeszcze bezbarwnego.
pozdravwiam
VW Sharan 1.9 TDI 115 KM 2000 r, MK II
CB TTI 770 + Sirio ML-145
Sony GiGaPanel + 10 głośników
Mój SZARIK http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=225559
CB TTI 770 + Sirio ML-145
Sony GiGaPanel + 10 głośników
Mój SZARIK http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=225559
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
to jest wlasnie ten osad (syf)Michaś_1977 pisze:To pod listwą wygląda tak jakby pasta pozostała w tym zacieku,chybaże ten zaciek jest taki jasny.
[ Dodano: 13 Kwi 2009 12:04 ]
Jutro będę działał i dam znać co i jak koledzy. dzięki śliczne i oczywiście będą plusiki:)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
do bazy raczej się nie przerarłeś , chociaż wszystko możliwe , najlepiej weź paste 3M na sucho z białym korkiem (dostaniesz ją tylko w sklepach lakierniczych) i spoleruj , najlepiej maszyną (obroty tak kolo 1000) poźniej 3m z rółtym korkiem i powinno być , a jeśli baza jest ruszona to i bak bedzie trzeba bazą pocieniować i klar
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ja proponowal bym kupić z 3m paste z biarym korkim , poźniej tak jak pisaliśmy, tylko tez musisz uważać trzeby nie przetrzeć lakieru , bo jak sie juz przetrze to trzeba bedzie lakierować, w niektórych mieszalniach sprzedają paste na wage , bo szkoda kupywać całą paste, bo jak tego nie robisz to nawet nie wykorzystasz tego ,