Witam mam taki problem ze wczoraj wymianiałem rozrząd i tak wsyztko było by ok jakby nie mały zonk którym jest zerwany gwint na na głowicy w który wchodzi ta szpilka która trzyma rolke napinającą.A wszytko wczesniej trzymało sie po poprzedniej wymianie rozrzadu szpilka była przyklejona poxipolem hehe i teraz nie wiem co z tym zrobic
Doradźcie cos
Z góry dziekuje
Rozrząd, gwint, głowica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozrząd, gwint, głowica
Ostatnio zmieniony ndz kwie 12, 2009 11:50 przez pitero89, łącznie zmieniany 1 raz.
pitero89, żadne poxipole, trzeba zrobić nowy, większy gwint (gwintownikiem z płaskim czołem, aby gwint był nacięty jak najgłębiej) i dorobić nową, twardą szpilkę z jednej strony grubszą, aby pasowała w nowy otwór. Miałem to samo u siebie i dorobiłem na szybko grubą szpilkę jednakową na całej długości i musiałem rozwiercić na nią napinacz, ale jest bardzo twardy i nie polecam tej metody, normalnym wiertłem nawet nie próbuj bo tylko je zniszczysz. Lepiej dorobić porządną szpilkę aby napinacz pasował bez przeróbek.