Problem z odpaleniem auta, zmiana ECU - 1.8ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master

Problem z odpaleniem auta, zmiana ECU - 1.8ABS
Witam, już jakiś czas temu pisałem o moim problemie, ale nie uzyskałem żadnej konkretnej odpowiedzi. Mianowicie moje autko czasami nie chce odpalić "od kopa" - trzeba parę razy kręcić kluczykiem. Podczas kręcenia rozrusznikiem(gdy nie odpali od kopa) i dodawania lekko gazu silnik "próbuje" zaskoczyć ale bez większego skutku, wtedy cofam kluczyk przekręcam go na 1 sek i auto odpala bez zająknięcia. Wymieniłem już wszystko co jest związane z zapłonem: kable, świece, cewkę, czujnik halla i nic. Mam auto z '93 roku i nie mogę połączyć się z silnikiem przez VAG (podobno pierwsze modele tego "nie umiały") i mam teraz pytanie czy jak bym kupił ECU np od golfa z takim samym silnikiem 1.8ABS tylko powiedzmy z '96 to by wszystko grało?? I czy mógł bym wtedy zczytać błędy "silnika"???
- Lukasz_mk2
- Forum Master

ale na twoim sterowniku diagnoza komputerowa jest na pewno możliwa sam odczyt błędów,brak jest tylko podglądu parametrów rzeczywistych podczas pracy silnika.Ewentualnie błędy można wymigac.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 12, 2009 14:07 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master

zastanawiałem się nad kostką, ale wszyscy piszą że jak kostka jest "zepsuta" to po przekręcaniu w pozycje powiedzmy "silnik start" kontrolki gasną i czasami się zdaża że auto lubi zgasnąć podczas jazdy,a u mnie jak juz auto zapali to jest wszystko git - nigdy mi nie zgasło i obroty są stałe.
[ Dodano: 12 Kwi 2009 14:18 ]
[ Dodano: 12 Kwi 2009 14:18 ]
a jakiego kabla używasz i softu, bo ja mam kabel o viekena (czy jakoś tak się to pisze) i vag-com 3.11jeson pisze:ja mialem abs z 92 r i ecu ori z 92r ale vag dzialal bez zadnego problemu
a u ciebie sprawdzil bym kostke stacyjki
- Lukasz_mk2
- Forum Master

- Lukasz_mk2
- Forum Master