MAM PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM!!!!! KTO POMOŻE:)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kiedros61
Nowicjusz
Nowicjusz

MAM PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM!!!!! KTO POMOŻE:)

Post autor: kiedros61 » wt sty 03, 2006 22:34

mam vw passata i mam problem z centralnym zamkiem jest jak by gdzies dziurka w przewodzie!! prosze o jakies schematy albo porady co i jak szukac!!
dzieki z góry:)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt sty 03, 2006 23:19

Sprecyzuj pytanie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt sty 03, 2006 23:34

Podciśnienie Ci padło czyli masz gdzieś nieszczelność i poprostu centralny Ci niezamyka?Zapewne tak .Powinieneś sprawdzić każde drzwi pokolei czy zamykają się za pomocą podciśnienia czyli w tych charmonijkach co idą od słupka do drzwi rozepnij i zassij ustami ale nie sprężarką bo rozwalisz zamek(pompkę)czy zamyka czy nie i tak pokolei .Jak będziesz miał nieszczelność to będziesz czuł jak lekko powietrze Ci ucieka z przewodu.Metoda prób i łędów .Myślę że może rurka plastikowa spadła z pompki od centralnego lub coś było robione z blacharki i może masz uszkodzoną taką rurkę .Znajdziesz tylko musisz się troszkę pomęczyć.

greg

Post autor: greg » śr sty 04, 2006 00:18

ewentualnie brak masy idącej na pompkę - wtedy też długo i słabo działa

Awatar użytkownika
Bondas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Bondas » śr sty 04, 2006 01:39

na zlaczeniach spadaja bo wszedzie indziej rurka jest mocna, czesto przy sprezarce sie zeslizguje

pozdrawiam

kiedros61
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kiedros61 » śr sty 04, 2006 21:52

Dziekuje za info. Sprawdze może coś pomoże usunać ten problem. Spręrzarka chodzi około 1 min. i nic wygląda jakby był przeciek i nie może nabić cisnienia Raz jeszcz dziękuje i Pozdrawiam

greg

Post autor: greg » śr sty 04, 2006 23:28

u mnie tak raz tracił cisnienie w miejscu gdzie rurka łaczy się z siłownikiem zamka w tylnej klapie. al po minucie gdzieś się wyłączał

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”