Zbyt gorąca tarcza ????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dack23
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Zbyt gorąca tarcza ????

Post autor: dack23 » sob kwie 11, 2009 16:52

Cześć.

Kupiłem Tarcze ATE Powerdisc i klocki ATE ( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231156 ) i je wczoraj z przodu wymieniłem. Problem polega na tym, że lewa tarcza się tak nagrzała, że aż troszkę zaśmierdziało. Proszę powiedzcie mi czy to jest normalne, klocki muszą się dotrzeć albo coś za mocno skręciłem ????

był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » sob kwie 11, 2009 16:58

tam nie ma gdzie za mocno dokręcić , z zasady nowe klocki i tarcze na początku troszke śmierdzą zanim sie dotrą , tylko czemu jedna Ci sie grzeje , może tłoczek nie odbija dobrze

dack23
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dack23 » sob kwie 11, 2009 17:41

miś fazi pisze: może tłoczek nie odbija dobrze
tłoczki przetarłem papierem ściernym i nasmarowałem, chodziły luźno więc chyba to nie to....kolega mi zalecił sprawdzić coś takiego - puścić kierownice i zacząć powoli hamować, i jak będzie ściągać na lewo to znaczy ze coś jest nie tak z ta lewą stroną ?

był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5

Awatar użytkownika
marcin.w
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: marcin.w » sob kwie 11, 2009 18:01

dack23 pisze:Problem polega na tym, że lewa tarcza się tak nagrzała, że aż troszkę zaśmierdziało.
miś fazi pisze:z zasady nowe klocki i tarcze na początku troszke śmierdzą zanim sie dotrą
Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.

dack23
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dack23 » sob kwie 11, 2009 20:08

marcin.w pisze: Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.

Hehe no właśnie nie odtłuściłem, założyłem tarcze i nic z nimi nie robiłem a byly one powleczone jakimś materiałem też bo teraz po kilkunastu kilometrach się starła ta powłoka....może to o to chodzi :) a odtłuszcza się np. spirytusem ?

był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5

Awatar użytkownika
marcin.w
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: marcin.w » sob kwie 11, 2009 21:46

dack23 pisze:
marcin.w pisze: Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.

Hehe no właśnie nie odtłuściłem, założyłem tarcze i nic z nimi nie robiłem a byly one powleczone jakimś materiałem też bo teraz po kilkunastu kilometrach się starła ta powłoka....może to o to chodzi :) a odtłuszcza się np. spirytusem ?
Nie wiem czy spirytus da radę,ale benzyna ekstrakcyjna na pewno.

dack23
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dack23 » ndz kwie 12, 2009 00:12

Dzięki za pomoc, dziś zrobilem małą rundkę, rozpędzilem się do 160-170 i troszkę rozgrzałem tarcze i już nic nie śmierdziało więc może powoli już wszystko wraca do normy :D THX

był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz kwie 12, 2009 08:33

dack23 pisze:np. spirytusem ?
szkoda :D

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”