Zbyt gorąca tarcza ????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zbyt gorąca tarcza ????
Cześć.
Kupiłem Tarcze ATE Powerdisc i klocki ATE ( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231156 ) i je wczoraj z przodu wymieniłem. Problem polega na tym, że lewa tarcza się tak nagrzała, że aż troszkę zaśmierdziało. Proszę powiedzcie mi czy to jest normalne, klocki muszą się dotrzeć albo coś za mocno skręciłem ????
Kupiłem Tarcze ATE Powerdisc i klocki ATE ( http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=231156 ) i je wczoraj z przodu wymieniłem. Problem polega na tym, że lewa tarcza się tak nagrzała, że aż troszkę zaśmierdziało. Proszę powiedzcie mi czy to jest normalne, klocki muszą się dotrzeć albo coś za mocno skręciłem ????
był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5
był golf mk3
jest golf mk5
tłoczki przetarłem papierem ściernym i nasmarowałem, chodziły luźno więc chyba to nie to....kolega mi zalecił sprawdzić coś takiego - puścić kierownice i zacząć powoli hamować, i jak będzie ściągać na lewo to znaczy ze coś jest nie tak z ta lewą stroną ?miś fazi pisze: może tłoczek nie odbija dobrze
był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5
był golf mk3
jest golf mk5
dack23 pisze:Problem polega na tym, że lewa tarcza się tak nagrzała, że aż troszkę zaśmierdziało.
Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.miś fazi pisze:z zasady nowe klocki i tarcze na początku troszke śmierdzą zanim sie dotrą
marcin.w pisze: Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.
Hehe no właśnie nie odtłuściłem, założyłem tarcze i nic z nimi nie robiłem a byly one powleczone jakimś materiałem też bo teraz po kilkunastu kilometrach się starła ta powłoka....może to o to chodzi
był golf mk1
był golf mk3
jest golf mk5
był golf mk3
jest golf mk5
Nie wiem czy spirytus da radę,ale benzyna ekstrakcyjna na pewno.dack23 pisze:marcin.w pisze: Może po prostu nie odtłuściłeś dobrze tarcz po założeniu i resztki smaru którym zakonserwowana jest tarcza się wypaliły.
Hehe no właśnie nie odtłuściłem, założyłem tarcze i nic z nimi nie robiłem a byly one powleczone jakimś materiałem też bo teraz po kilkunastu kilometrach się starła ta powłoka....może to o to chodzia odtłuszcza się np. spirytusem ?