Układ chłodzenia MKI Help me!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Układ chłodzenia MKI Help me!!!
Witam!!!!
Pomóżcie mi, bo już mnie powoli szlag trafia...Mianowicie nie wiem jak spuścić cały płyn z układu chłodzenia. Mój model jest z 79 roku, silnik 1,1...Nie wiem, nie mogę namierzyć korka spustowego, a po spuszczeniu samymi wężami nie schodzi wszystko z bloku. Kto mi pomoże??
Pomóżcie mi, bo już mnie powoli szlag trafia...Mianowicie nie wiem jak spuścić cały płyn z układu chłodzenia. Mój model jest z 79 roku, silnik 1,1...Nie wiem, nie mogę namierzyć korka spustowego, a po spuszczeniu samymi wężami nie schodzi wszystko z bloku. Kto mi pomoże??
-
- Forum Master
No właśnie też tak zrobiłem z tymi wężami...Miałem zalaną wodę na full, odpaliłem, odkręciłem wąż i spuszczałem, póki leciało...Ale czy wszystko zeszło, to pewności nie mam, a nie chcę doznać rozsadzenia bloku...Śruby szukał ze wszystkich stron i nie ma niczego takiego. Dziwne mi się wydaje, żeby pompa wodna i węże do niej dochodzące były najniższym punktem magistrali wodnej w silniku...Może jak się zaleje borygo i nawet się trochę wymiesza z wodą, to nie rozsadzi w temperaturach do -10st., a w większych chyba nie będzie miał okazji stać...Dzięki bardzo;) Jakby jednak ktoś wiedział coś więcej, to proszę, piszcie...Dzięki 

-
- Forum Master