To_mas pisze:nawet i trochę ponad 100PS fabryczne wytrzyma

) jak nie to jakoś je wzmocnić w zakładach które sie tym zajmują i tyle !!
eldorado84, skrzynia z TDI ma zbyt długie przełożenia stracisz znacznie na przyśpieszeniu zakładając ją !! odradzam.
napisz co masz zrobione w silniku jeśli to nie tajemnica... ja miałem spokojnie koło 100PS+ i seryjne sprzęgiełko chodziło lux

a tak wogóle co się wzmacnia w sprzęgłach? sprężynki na tarczy się wymienia na jakieś "twardsze" czy coś takiego (??)
nie to nie tajemnica:
podkręcona turbinka k14 na 1.3bara, boost pin, pompa w aaz to chyba 9mm - więc zwiększona zawka, Lda, catch can, bez katów i tłumików (został jedynie końcowy który zmieniłem od TDI), FMIC, mod Łukiego (ustawiłem fabryczne ciśnienie)
mam do roboty / zmiany:
wtryski SB - końcówki 274, przewody od 1.9D, wydech ponad 2 cale + downpipe, suszarka k24, sprzęgło, Fmic do wymiany bo chyba nie jest tak wydajny jak bym chciał
[ Dodano: Sob Kwi 11, 2009 12:07 ]
kkolekk pisze:a może linka ci szwankuje ta z samolegulatorem ja wczoraj zmieniłem sprzęgło grubością nie różniło się niczym było troche przypalone powymianie nowe też sie ślizgało wymienilem linke i wszystko ok teraz jak siądzie to będe wysylał aby zrobili mocniejsze
Przed wymianą sprzęgła miałem linkę z samoregulatorem, po wymianie sprzęgła wymieniłem linkę z ręczną rególacją Kagera za jakieś 65zł.
Cała zabawa zaczęła się od tego ze jakieś 7miesięcy temu na biegu jałowym zaczęło coś chrobotać, ustępowało kiedy wcisnąłem sprzęgło, ale nic jeździłem dalej a pomykam dość spokojnie - ojciec mówiłe że to łożysko. I jakieś 1,5miesiąca temu na skrzyżowaniu nie mogłem wrzucić poprostu biegu - i jakoś na siłę wrzuciłem, zadzwoniłem do ojca żebym podciągną ręcznie linkę i tak zrobiłem i teraz w miarę jest dobrze, ostatnio postanowiłem ustawić pompę do fabrycznych ustawień "mod łukiego", po tym zabiegu autko wyraźnie odzyskało siłę, no ale sprzęgiełko zaczęło się ślizgać na 2,3,4,5 biegu - sprzęgło jakieś 15tys. ma.
Chyba jednak zacznę od wymiany linki z samorególatorem, zobaczymy co będzie; a potem rozbiorę sprzęgło i skrzynię i zobacze co się ogólnie dzieje