Problem z sprzęgłem, raz jest, raz go nie ma
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z sprzęgłem, raz jest, raz go nie ma
Witam pojawił mi się problem ze sprzęgłem a mianowicie raz działa normalnie ale np. po przejechaniu kilku km. gdy zgasze auto i chcę ruszyć nie wchodzą żadne biegi dopiero na zgaszonym wbije bieg to wtedy odpale auto lekko ciągnie do przodu a za chwile wszystko jest normalnie i wszystko śmiga próbowałem odpowietrzyć siłownik ale nic to nie dało dodam tylko że jak już zachwyci to moge jechać normalnie wszysko ok. ale po np. nocy znów problem z biegami ....Moje pytanie czy to objawy kończenia się tarczy podpowiedz mechanika a może siłownik nawala dodam tylko że nie pod nogą nie czuć żadnej różnicy... cały czas tak samo.
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2009 21:04 przez Markus236, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bbrutus (Burex)
- Ma gadane
- Kontakt:
Jak otworzysz maske od gory widac taki mechanizm, z kolega mamy podobny problem w Mk4, zacinaja sie biegi, i przyczyna jest mechanizm ktory widac od gory maski, dokładnie nie wiem jak sie to nazywa,
Jezeli oczywiscie to jest to, moge sie mylic
Pozdrawiam
Brutus
Jezeli oczywiscie to jest to, moge sie mylic
Pozdrawiam
Brutus
>>>>Wolę pchać swojego Volkswagena niż jeździć Oplem<<<<
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
poszukaj o regulacji biegów z wyberakiem na linki , bo prawdopodobnie takie cos masz, tam sie steruje jedna srubka z tego co pamietam , moze to Ci cos pomoze .Markus236 pisze:Witam pojawił mi się problem ze sprzęgłem a mianowicie raz działa normalnie ale np. po przejechaniu kilku km. gdy zgasze auto i chcę ruszyć nie wchodzą żadne biegi dopiero na zgaszonym wbije bieg to wtedy odpale auto lekko ciągnie do przodu a za chwile wszystko jest normalnie i wszystko śmiga próbowałem odpowietrzyć siłownik ale nic to nie dało dodam tylko że jak już zachwyci to moge jechać normalnie wszysko ok. ale po np. nocy znów problem z biegami ....Moje pytanie czy to objawy kończenia się tarczy podpowiedz mechanika a może siłownik nawala dodam tylko że nie pod nogą nie czuć żadnej różnicy... cały czas tak samo.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja mialem problemy z wysprzeglaniem jak mialem za lekkie koło zamachowe U ciebie prawdopodobnie jest dwumasa, moze ona nawala , musisz to wszystkio rozebrac , bo tak ciezko jest przeswietlic sprawe. jak bedziesz mial wszsytko na stole to mozna wymieniac i kombinowac.Markus236 pisze:to na pewno nie jest problem z wybierakiem ale problem sprzęgła po prostu tak jakby nie wysprzęglało do końca i dlatego nie mogę wbić biegów
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
lub jest tez taka mozliwosc tez przerabialem peknieta sprezynke w tarczy , nie wchodził zaden bied , a jak wszedł to paliło sprzegło .roman58 pisze:Po prostu coś się stało z tarczą sprzęgłową,często pęka sprężyna przy tarczy i podchodzi między tarczę lub wpada w słoneczko.
spróbuj odpowietrzyć sprzęgło , ja w swoim miałem podobnie próbowałem odpowietrzania , zmieny wysprzęgnika itp , lecz na koniec okazało sie że ułamał się kawałek tarczy sprzęgłowej , radziłbym od razu zajerzeć do sprzęgła. pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2191278&sid=38a10c4d44e55c05eea58d53cdea5ae2#2191278
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wojtekkrygowski, no ,ale o co CI chodzi ? tak ma byc, zobacz ze przy odpietej lince dzwinignia ma luz az do kreski czerwonej , tutaj zaczyna sie docisk juz pozniej recznie tego nie podciagniesz, tylko noga za pomoca linki i idzie ona do zielonej kreski
czesem trzeba zrozumiec co i jak dziala , zanim sie zaczniesz denerwowac , a gdyby Ci brało nizej to co ? czułbys sie lepiej ? dziala sprzegło ? dziala ,.wiec nie masz sie czym przejmowac , TAK MA BYC!
czesem trzeba zrozumiec co i jak dziala , zanim sie zaczniesz denerwowac , a gdyby Ci brało nizej to co ? czułbys sie lepiej ? dziala sprzegło ? dziala ,.wiec nie masz sie czym przejmowac , TAK MA BYC!
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz
- wojtekkrygowski
- Nowicjusz