Przy włączeniu świateł pozycji swieci sie razem ze stopem

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

kylok77
Nowicjusz
Nowicjusz

Przy włączeniu świateł pozycji swieci sie razem ze stopem

Post autor: kylok77 » pt kwie 10, 2009 10:48

Witam!
Jestem nowicjuszem na forum, ale ma problem w Golfie 4 , przy włączeniu świateł pozycji lub mijania zapalają się światła stop. Nie wiem czy to brak masy , ale trochę dziwne w obu lampach jednocześnie
Dodam ze jeszcze brakuje świateł cofania, proszę o podpowiedz czy to zwykłe zwarcia czy coś z elektryką.
Dzięki Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ponior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Ponior » pt kwie 10, 2009 13:08

Nad pedałem hamulca masz czujnik położenia pedału popstrykaj nim, albo wykręć i przeczyść, moze to ustrojstwo przerywa.
Ja ju z wymieniałem 2 razy.
Pozdro.

viewtopic.php?t=130814" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.a3-club.net/forum/showthread ... -S3/page26" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
EnJoy
.:DUB WAY:.
.:DUB WAY:.

Post autor: EnJoy » pt kwie 10, 2009 13:57

do tego wyciągnij sobie te wkłady z żarówkami w tylnych lampach i posprawdzaj czy gdzieś się coś nie przepaliło, czy wszystkie ścieżki są odizolowane od siebie.. czy na kabelkach spięcia nie ma.. będziesz widzieć kiedy spojrzysz na ten wkład

Awatar użytkownika
PELE
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: PELE » pt kwie 10, 2009 17:06

mój kolega miał coś takiego w mk3 SDI, podjechaliśmy do elektromechanika, pozaglądał z czujnikiem, pogrzebał i świeci jak należy :helm: za cały biznes skasował go chyba z 30 zł więc nie majątek :bigok:

kylok77
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Przy włączeniu świateł pozycji swieci sie razem ze stope

Post autor: kylok77 » sob kwie 11, 2009 11:01

kylok77 pisze:Witam!
Jestem nowicjuszem na forum, ale ma problem w Golfie 4 , przy włączeniu świateł pozycji lub mijania zapalają się światła stop. Nie wiem czy to brak masy , ale trochę dziwne w obu lampach jednocześnie
Dodam ze jeszcze brakuje świateł cofania, proszę o podpowiedz czy to zwykłe zwarcia czy coś z elektryką.
Dzięki Pozdrawiam

Dzięki za podpowiedz , to była wina czujnika nad pedałem hamulca , przeczyściłem i działa..
Pozdro .. i dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”