Pare pytań odnośnie wydechu :]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Pare pytań odnośnie wydechu :]
Witam serdecznie, panowie podpowiedzcie mi co będzie jeśli pozbędę się katalizatora i środkowego tłumika z golfiaka 4? aha tłumiczek zostanie na serii. Czy z przeglądem nie będzie problemów?
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 20:41 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Pare pytań odnośnie wydechu :]
W ALH jest tylko katalizator i tłumik koncowy. Jak pozbedziesz sie kata nie bedzie problemu z przeglądem diesla. Diesel w polsce musi spełniac norme Euro 2 a dobry diesel bez katalizatora ja spełnia. Poza tym diesla u nas nie sprawdzaja, bo jak zakopci to czujnik moze sie zapylic i sa stratni 600zł i dlatego żadko diesla sprawdzaja na analizatorze spalin.SATA pisze:Witam serdecznie, panowie podpowiedzcie mi co będzie jeśli pozbędę się katalizatora i środkowego tłumika z golfiaka 4? aha tłumiczek zostanie na serii. Czy z przeglądem nie będzie problemów?
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Elegancko , powiedz mi jeszcze jaki będzie tego efekt? (ściągnięcia katalizatora)
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 20:38 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Coś pięknego jutro jadę do pana tłumikaża to się z nim dogadam
PinkFloyd, serdecznie Ci dziękuje za zainteresowanie się tematem
Pozdrawiam!
Ps. a jak z dźwiękiem będzie?
PinkFloyd, serdecznie Ci dziękuje za zainteresowanie się tematem
Pozdrawiam!
Ps. a jak z dźwiękiem będzie?
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 20:46 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 2 razy.
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
No to okey .
Pamiętam nie dawno przeglądałem allegro i natknąłem się na specjalne magiczne gwizdki imitujące turbinę, wsadzało je się gdzieś tam w tłumik to było coś, uśmiałem się jak dziecko
Pamiętam nie dawno przeglądałem allegro i natknąłem się na specjalne magiczne gwizdki imitujące turbinę, wsadzało je się gdzieś tam w tłumik to było coś, uśmiałem się jak dziecko
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 20:56 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
To sie zgadza ze rezonans najczesciej po wycieciu kata pojawia sie w MKIII ale nie zawsze, w MK IV albo nie jest słyszalny w środku, albo go wogóle nie ma. Czesto wine ponosi uszkodzenie elastycznego złacza w czasie wycinki kata. Jezeli masz ten rezonans i masz turbinke vnt lepiej wstawic tłumik niz katalizator- lepiej to zrobi turbince.micky pisze:A ja nie jestem zadowolony i raczej kat wroci do mnie bo nie moge sie pozbyc pewnego dzwieku po jego wycieciu
Ostatnio zmieniony czw kwie 09, 2009 00:55 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dzordz-VwBora
- Ma gadane
- Lokalizacja: Newcastle Upon Tyne - UK / Modliborzyce (Lubelskie)
- Kontakt:
Chcesz mieć fajny efekt do tłumika dodatkowo do świstania turbiny kup sobie "Gwizdek" TURBO WHISTLER-XHaust
http://allegro.pl/item600107801_whistle ... ml#gallery
Montaż 5 min
http://allegro.pl/item600107801_whistle ... ml#gallery
Montaż 5 min
Morał z historii krótki, lecz nie wszystkim znany... Jak nie ma warunków nie zapier*alamy! :)
Because life is too short to drive boring cars.
Because life is too short to drive boring cars.
- sosna232
- Mały gagatek
- Kontakt:
Siema
ja mam tylko koncowy i powiem ze inna jazda ;]
ja mam tylko koncowy i powiem ze inna jazda ;]
HAHAHDzordz-VwBora pisze:Chcesz mieć fajny efekt do tłumika dodatkowo do świstania turbiny kup sobie "Gwizdek" TURBO WHISTLER-XHaust
“Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach”
“Żaden mężczyzna nie przyzna się, że jest kiepskim kochankiem lub kierowcą”
“Żaden mężczyzna nie przyzna się, że jest kiepskim kochankiem lub kierowcą”