Problem z zamkiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zamkiem
Uprzednio zacioł mi sie zamek przez mróz , to ja go WD 40 psikałem .
Są to drzwi od kierowcy .
Teraz wkładam kluczyk , chodzi mi w dwie strony , centralnego nie rusza , mechanizm zamka nie chodzi nic .
Centralny jest oki , ponieważ popsuty zamek , jak cały samochód zamyka mi sie przez drzwi od pasażera .
Od kierowcy zamek ruszam w dwie strony i nic . Co to może być ???
Są to drzwi od kierowcy .
Teraz wkładam kluczyk , chodzi mi w dwie strony , centralnego nie rusza , mechanizm zamka nie chodzi nic .
Centralny jest oki , ponieważ popsuty zamek , jak cały samochód zamyka mi sie przez drzwi od pasażera .
Od kierowcy zamek ruszam w dwie strony i nic . Co to może być ???
Ostatnio zmieniony śr kwie 08, 2009 23:57 przez Janek82, łącznie zmieniany 2 razy.
http://pub.sinuspl.net/plaza/
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam! Miałem taki sam problem. U mnie okazało się, że ułamał się bolec łączący klamkę z zamkiem, a dokładnie taki malutki dinks i juz nie działało. A samochód bez problemu otwierałem od strony pasażera...Możesz to sprawdzić, wyjmując klamkę. Trochę nie pamietam jak się to robiło, (może ktoś ew. mnie poprawi) chyba trzeba odkręcić śrubę imbusową pod zamkiem z boku drzwi i przesunąć klamkę w kierunku przodu auta, wtedy powinna wyjść. Jeżeli faktycznie załamał się ten bolec, to kupując go musisz zaznaczyć, że to do auta z centralnym, bo jest trochę inny. Jakby nie mieli, to weż do auta bez centralnego, tyle, że będziesz musiał go troche podszlifować. Pozdrawiam, powodzenia!
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ułamał ci się taki haczyk na przedłurzeniu trzpienia który łączy wkładkę z mechanizmem zamka... W ASO to kosztuje 9zł ... A rozkrecasz zamek tak jak kolega wyżej pisze... Ale bez znaczenia jest to czy z centralnym czy bez... Dziś już nie dostaniesz takiego badziewia z cienkim bolcem... Ponieważ to była powtarzająca się usterka VW produkuje "wzmocnioną" część która nie pasuje do starszych zamków (dostaniesz pewnie w ASO propozycję zakupu za 70zł całego mechanizmu, który będzie do tej częsci pasował). W każdym razie kupujesz i pilnik w rękę aż dopasujesz... Jakieś 5 minut roboty.
Wg etki ten badziew się nazywa "mimośród" nr części 1H0 837 223 B
Wg etki ten badziew się nazywa "mimośród" nr części 1H0 837 223 B
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2006 17:17 przez Marihuana Man, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No.... kolego czytaj wątek od początku do końca... Bo ziomek ma do odkręcenia jedną śrubkę by pozbyć się problemu a ty mu każesz całą tapicerkę drzwi zdejmować..r30q pisze:a co do twojego przypadku to pewnie cięgło spadlo , jak rozbierzesz tapicerke to nie bedzie wiele roboty
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
-
- Ma gadane
- Kontakt:
eh no ja pracuje + czytam forum dlatego czasem nie wychodzi masz racje sryMarihuana Man pisze:No.... kolego czytaj wątek od początku do końca... Bo ziomek ma do odkręcenia jedną śrubkę by pozbyć się problemu a ty mu każesz całą tapicerkę drzwi zdejmować..r30q pisze:a co do twojego przypadku to pewnie cięgło spadlo , jak rozbierzesz tapicerke to nie bedzie wiele roboty
Inne auto z grupy VAG