Witam.Stalo sie to z dnia na dzien.Wczoraj bylo ok a dzisiaj wsiadlem do samochodu, przekrecilem stacyjke a kontrolka od swiec zaswiecila sie i zgasla od razu.Co sie moglo stac ?
POMOZCIE MI PROSZE BO NIEMAM CZYM DOJEZDZAC DO ROBOTY.
PS. Bezpiecznik od swiec zarowych jest ok.
MK1 1.6 diesel
DIESEL-NIE GRZEJE ŚWIEC I KONTROLKA ZA SZYBKO GASNIE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: DIESEL-NIE GRZEJE ŚWIEC I KONTROLKA ZA SZYBKO GASNIE
W ZWYKŁUM DIESLU TO JEST AUTOMAT OD ŚWIEC ŻAROWYCH I JEŻELI NA ZIMNYM NIE GRZEJĄ ŚWIECE TO CHYBA ON ZA TO ODPOWIADA
A mozesz mi powiedziec gdzie on sie znajduje i ewentualnie ile mniej wiecej cos takiego kosztuje ? Jak sprawdzic czy to napewno to siadlo ? Czy ten automat to jest to co mi stuka gdzies pod deska za kazdym razem jak sie wylacza kontrolka od swiec ?
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel
teraz jest Vectra 1.8 B+G
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: DIESEL-NIE GRZEJE ŚWIEC I KONTROLKA ZA SZYBKO GASNIE
Przekaźnik zasilania świec sprawdź.....SCRASH pisze:Witam.Stalo sie to z dnia na dzien.Wczoraj bylo ok a dzisiaj wsiadlem do samochodu, przekrecilem stacyjke a kontrolka od swiec zaswiecila sie i zgasla od razu.Co sie moglo stac ?
POMOZCIE MI PROSZE BO NIEMAM CZYM DOJEZDZAC DO ROBOTY.
PS. Bezpiecznik od swiec zarowych jest ok.
MK1 1.6 diesel
Jak nie bedziesz wiedział gdzie szukać to zerknę do książki.
Niewiem ktory to jest.To przekaznik wydaje ten stuk jak gasnie kontrolka od swiec ?
[ Dodano: 02-01-2006, 18:43 ]
A jakbym odlaczyl kabel od czujnika temperatury to powinien chyba zachowywac sie tak jakby silnik byl zimny i grzac swiece ??? Dobrze mowie czy sie myle ???
[ Dodano: 02-01-2006, 18:43 ]
"czujnik temperatury"tomcio666 pisze:Może być przekażnik świec lub czujnik temperatury uszkodzony
A jakbym odlaczyl kabel od czujnika temperatury to powinien chyba zachowywac sie tak jakby silnik byl zimny i grzac swiece ??? Dobrze mowie czy sie myle ???
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel