ady ma 2 czujniki halla, czujnik wału który spełnia funkcje czujnika halla i 2 czujnik halla to ten przy aparacie zapłonowym. nie kupowałbym pochopbie (bez sprawdzenia) tego 1 czujnika bo jest bardzo drogi.b0rys pisze:to ten czujnik halla ?? no zakrcic trzeba troche i pali.
bez dodania gazu nie zapali ??? mk3 ady
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
a moze podpowiesz jeszcze jak sprawdzic ten czujnik walu ??ku_bi pisze:ady ma 2 czujniki halla, czujnik wału który spełnia funkcje czujnika halla i 2 czujnik halla to ten przy aparacie zapłonowym. nie kupowałbym pochopbie (bez sprawdzenia) tego 1 czujnika bo jest bardzo drogi.b0rys pisze:to ten czujnik halla ?? no zakrcic trzeba troche i pali.
OCTAVIA i do tego COMBI
vagiem, bieżesz laptopa podłaczasz i jezdzisz lub na postoju, czekasz az zgasnie auto.... wtedy dopiero z cała pewnoscia pokaze czy to ten czujnik..... U mnie jak podłaczałem vaga to niepokazywało żadnego błedu podłaczałem tak z 10 razy. Raz sie wkurzyłem podłaczyłem i zostawiłem auto na chodzie, na szczescie zgasł w koncu.... pokazało bład czujnika, wymieniłem go i juz od roku mam spokojb0rys pisze:a moze podpowiesz jeszcze jak sprawdzic ten czujnik walu ??ku_bi pisze:ady ma 2 czujniki halla, czujnik wału który spełnia funkcje czujnika halla i 2 czujnik halla to ten przy aparacie zapłonowym. nie kupowałbym pochopbie (bez sprawdzenia) tego 1 czujnika bo jest bardzo drogi.b0rys pisze:to ten czujnik halla ?? no zakrcic trzeba troche i pali.
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
tylko ze na wolnych obrotach on mi nie zgasnie ;/ chyba ze bede jechal i wyrzuce na luz to wtedy raczej zgasnie. a jaki blad Ci wywalilo ?? bo u mnie pokazuje blad (numeru nie pamietam ale cos o hallu - ale ponoc tak ma byc zawsze to jest ) juz sam nie wiemku_bi pisze:vagiem, bieżesz laptopa podłaczasz i jezdzisz lub na postoju, czekasz az zgasnie auto.... wtedy dopiero z cała pewnoscia pokaze czy to ten czujnik..... U mnie jak podłaczałem vaga to niepokazywało żadnego błedu podłaczałem tak z 10 razy. Raz sie wkurzyłem podłaczyłem i zostawiłem auto na chodzie, na szczescie zgasł w koncu.... pokazało bład czujnika, wymieniłem go i juz od roku mam spokojb0rys pisze:a moze podpowiesz jeszcze jak sprawdzic ten czujnik walu ??ku_bi pisze: ady ma 2 czujniki halla, czujnik wału który spełnia funkcje czujnika halla i 2 czujnik halla to ten przy aparacie zapłonowym. nie kupowałbym pochopbie (bez sprawdzenia) tego 1 czujnika bo jest bardzo drogi.
OCTAVIA i do tego COMBI
więc jest czteropinowy i musisz zwrócic uwagę jakiego koloru masz ten czujnik bo są 2, na czujniku są odpowiednie "obrączki" czarna lub też żólta kup taki sam jak masz. Cena oryginalnego czujnika hella ok 80 złwara99 pisze:no niebardzo wiem ale chyba tu jak wychodzi wąz od glowicy.
[ Dodano: 31-12-05, 17:06 ]
nie pamietam juz jaki to nr błedu. z tym że zawsze ma pokazywac błąd czujnika halla to jakas bzdura, bo mi mechanik tez tak mówił, więc zeby mi to udowodnic podłaczył pod vag i niepokazało tego błedu, facetowi szczeka opadłab0rys pisze:tylko ze na wolnych obrotach on mi nie zgasnie ;/ chyba ze bede jechal i wyrzuce na luz to wtedy raczej zgasnie. a jaki blad Ci wywalilo ?? bo u mnie pokazuje blad (numeru nie pamietam ale cos o hallu - ale ponoc tak ma byc zawsze to jest ) juz sam nie wiemku_bi pisze:vagiem, bieżesz laptopa podłaczasz i jezdzisz lub na postoju, czekasz az zgasnie auto.... wtedy dopiero z cała pewnoscia pokaze czy to ten czujnik..... U mnie jak podłaczałem vaga to niepokazywało żadnego błedu podłaczałem tak z 10 razy. Raz sie wkurzyłem podłaczyłem i zostawiłem auto na chodzie, na szczescie zgasł w koncu.... pokazało bład czujnika, wymieniłem go i juz od roku mam spokojb0rys pisze: a moze podpowiesz jeszcze jak sprawdzic ten czujnik walu ??
[ Dodano: 31-12-05, 17:18 ]
znalazłem strone z kodami, wpisujesz nr błedu i pokazuje co on oznacza http://www.iequus.com/item.asp?cid=7
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79088670
czy ten bedzie dobry bo numer sie zgadza z tym co podal PitrekT
tak, to dokładnie ten, tylko sprawdź jeszcze jedno - czujniki temperatury są 2 rodzaje, z żółtą lub czarną "obrączką". Sprawdz jaki masz zamontowany w aucie. Ten z aukcji ma akurat żółtą, a nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale raczej tak.wara99 pisze:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79088670
- marcello
- Mały gagatek
- Kontakt:
test
no i potestowalem auto. wyskoczyl blad (00515) i dwa bledy dotyczace sondy lambdy. zmierzylismy napiecie i pokazuje 1.36V (ciagle takie same) a na gazie 0.37V (i tez ani drgnie) wiec narazie lamda do wymiany. czujnik temperatury pomierzylem i jest ok.
OCTAVIA i do tego COMBI