Czy to pada sprzęgło ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy to pada sprzęgło ??
Witajcie!
Proszę o informację czy pada mi sprzęgło czy może coś innego się dzieje ?
Bywa tak że mam mały problem z wbiciem 1-go biegu (tylko 1-go inne wchodzą bez problemu), zdejmę nogę ze sprzęgła, lub puszę do połowy, potem wcisnę znowu i wchodzi Nie dzieje się tak za każdym razem ale często. Olej w skrzyni begów wymieniony.
Zastanawiam sie również dlaczego dzieje się tak tylko na pierwszym biegu.
Czy to początek końca mojego sprzęgła ??
Proszę o informację czy pada mi sprzęgło czy może coś innego się dzieje ?
Bywa tak że mam mały problem z wbiciem 1-go biegu (tylko 1-go inne wchodzą bez problemu), zdejmę nogę ze sprzęgła, lub puszę do połowy, potem wcisnę znowu i wchodzi Nie dzieje się tak za każdym razem ale często. Olej w skrzyni begów wymieniony.
Zastanawiam sie również dlaczego dzieje się tak tylko na pierwszym biegu.
Czy to początek końca mojego sprzęgła ??
Ostatnio zmieniony sob kwie 04, 2009 19:25 przez Lennox, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
łączników jest sztuk cztery dwa długie dwa krótkie i jeden krótki metalowy i skręcony -wszystkie mają wciskowe gniazda kulowe i tu jest problem lubią pękać przy wciskaniu na kulki osadcze dobrze jest posmarować smarem grafitowym lub miedziowym lub takim co nie niszczy plastiku-koszta nie duże za to dijścia i robota nie bardzo trza ino dobrze pomyśleć zanim się coś spie...li.NOTA BENE - było już o tym na forum kuknij w szukajke.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
wiesz..synchronizator to ok 50zl robocizna to zalezy-200-300-400zl zalezy kogo wezmiesz do roboty.a co kupisz niewiadomo,chyba ze ci gwarancje dadzą ale mechanika to nieobchodzi jak bedziesz musial zmieniac bo była wadliwa 2 razy cie skroi.wiec samemu trzeba to przemyslec.z ciezko wbijajacym sie pierwszym biegiem ludzie latami jezdzą
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
też tak mam. Ale już kupiłem komplet tulejek i innych tylko nie mam czasu wymienić. Powinno pomóc. Jakby co to kolega z forum sasgti ma takie zestawy do sprzedania
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo