Witam!
Mam pytanie odnośnie dolotu do silnika ABS 90Km. Czytając tematy wcześniejsze widzę że raczej nic nie podkręce ale mam pytanie odnośnie samego dolotu. Co by było gdybym dostarczył do dolotu trochę więcej powietrza na zasadzie jakiejś turbinki elektrycznej bądź kompresorka. Nie chodzi mi o pakowanie kompresora na pasku itp tylko rozdzielenie układu dolotowego trójnikiem i dołączenie układu ze sprężarką 12v i elektrozaworem. W necie piszą że podobno polepsza to trochę parametry na wysokich obrotach. Co Wy na to?
Pozdro.
Polepszenie dolotu MK3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
powodzenie w znalezieniu sprężarki która miała by chociaż z 0,2 bara doładowania, szkoda kasy na takie coś- na ebay.com jest sporo suszarek typu e-turbo i jakoś żadem sprzedawca nie napisze jakie robi ciśnienie, takie gadżety mają po 6000 RPM a nie 200 000 RPM
Lepiej byłby kupić/zrobić kompresor na pasek
Lepiej byłby kupić/zrobić kompresor na pasek
twarda prawda.Lepiej byłby kupić/zrobić kompresor na pasek
albo golfa zmien na mocniejszego, uwierz mi, o wiele taniej na tym wyjdziesz a wysokie koszty paliwa i ubezpieczenia włóż miedzy bajki na polce.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.