Blaupunkt Los Angeles mp72
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Blaupunkt Los Angeles mp72
Witam, dostałem od znajomego radio blaupunkt Los Angeles mp 72. Mam następujący problem, radio bardzo się nagrzewa, kolega mówi ze nagrzewa się tak odkąd je ma. Kolega nie słuchał w nim płyt, ja natomiast zauważyłem ze radio po mocnym rozgrzaniu się zaczyna mieć problemy z czytaniem płyty. co może być problemem ? Miał ktoś z Was takie radio? co o nim powiecie?
Kiedys mialem radio blaupunkta model chyba daytona, po jakis 30min grania nie czytalo plyt robilo sie tak gorace ze po zdjeciu panela mozna sie bylo oparzyc o o metalowa obudowe, stopilo mi izolacje czinczy bo dotyklay do radiatora z tylu pytalem w w kilku serwisach ale nikt nie potrafil powiedziec co z tym radiem jest nie tak. bawilem sie w montowanie wentylatorow, potem radio bylo w schowku a na koniec poszlo pod mlotek na znanym serwisie aukcyjnym:)
Nie tylko Blaupunkty sie tak nagrzewaja.
Problemem jest to, ze radio caly czas uzywa swojego wzmacniacza do napedzania calego systemu (+ inne bzdety, takie jak czytanie plyty, etc.).
Rozwiazaniem jest podlaczenie zewnetrznego wzmacniacza W moim Clarionie np. pomoglo, ale wiem, ze niektore radia tak czy siak beda sie nagrzewac
Problemem jest to, ze radio caly czas uzywa swojego wzmacniacza do napedzania calego systemu (+ inne bzdety, takie jak czytanie plyty, etc.).
Rozwiazaniem jest podlaczenie zewnetrznego wzmacniacza W moim Clarionie np. pomoglo, ale wiem, ze niektore radia tak czy siak beda sie nagrzewac
Ostatnio zmieniony pt kwie 03, 2009 09:48 przez Demoniq, łącznie zmieniany 2 razy.
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it