czy moglby ktos przeslac, ew. pokazac tutaj, elementy skladowe lewarka zmiany biegow do MK II, skrzynia 5, bo mam problem, ze jest on troche za nisko, i nie dziala blokada do wstecznego biegu, (po prostu jak za mocno wezme w lewo to wrzucam wsteczny, a nie jedynke), ktos tam cos wczesniej kombinowal i mu nie wyszlo a chce to zrobic pozadnie. niby z gory widzialem jaks tam kulke od spodu, ale to wszsytko lata gora-dol, i nie wiem co powinno byc pod ta kulka.
jakby ktos by byl na tyle uprzejmy to bym byl bardzo wdzieczny.
pozdrawiam, i zycze udanego Sylwestra.
rysunek lewarka z ETKi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Etki niemam ale Ci napiszę.Więc masz wyrobioną kulkę pod drążkiem zmiany biegów.Taki zestaw naprawczy kupisz w ASO czyli w serwisie tam w tym komplecie masz wszystko co trzeba wymienić.Zeby to wymienić to musisz zaatakować z kanału i zdemontować tłumik i osłonę tłumika nad którą się znajduje gniazdo lewarka dżwigni zmiany biegów.Jak to gniazdo z lewarkiem wyciągniesz to to rozbierzesz i wymienisz ten zestaw naprawczy i potem zakładać i jeżdzć .Pozdrawiam.Niema innej alternatywy.
dzieki chlopaki. z rysunku wynika ze jest zle zlozona ta sprezyna (opiera sie o kulke a nie o blache), i dlatego mam ten lewarek za nisko.

pozdro all, i zycze Szczesliwego Nowego Roku
no wlaśnie, wszystko to wyglada na nowe, mysle ze poprzedni wlasciciel zakladal, ale mu sie nie udalo.Tomasz Żaguń pisze:Więc masz wyrobioną kulkę pod drążkiem zmiany biegów.Taki zestaw naprawczy kupisz w ASO czyli w serwisie tam w tym komplecie masz wszystko co trzeba wymienić.
juz poszlo do odpowiedniej osobyNEMESIS pisze:chłopakowi postaw za dobre rady albo odkreśl że pomógł !!

pozdro all, i zycze Szczesliwego Nowego Roku