[vw 1.9 TD] Od czego ten wcisk...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
[vw 1.9 TD] Od czego ten wcisk...
W komorze silnika (foto) jest w moim Passacie B4 1.9 TD taka wtyczka...kabelek do niej przechodzi razem z wiązką w poprzek silnika, wzdłuż przodniej szyby, dalej gdzieś ginie...
Macie jakieś pomysły ???
Macie jakieś pomysły ???
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
to moze ktos to wypiął?
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 23:25 ]
ja bylem u swojego i nie mam czegos takiego... jutro popatrze jeszcze dokladniej, ale raczej nie ma... a ktory masz rok? ja mam 95 rok... moze wczesniejsze wersje mialy cos takiego, tylko do czego to? moze masz silnik zmieniony, lub jakis element, gdzie bye bylo tego czujnika...?
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 23:27 ]
wogole juitro zrobie test! jak to znajde to odlacze i...
jak przegazuje zawsze na luzie to kolo 2tys cos mi cyknie i jak obroty spadaja to znow mi cyknie kolo 2 tys...
i to moze to, o czym mowi Trochim... i jesli to odłącze i nie bedzie cykac tzn ze to jest wlasnie ten zaworek bezpieczenstwa by turbo nie dmuchalo za bardzo...
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 23:25 ]
ja bylem u swojego i nie mam czegos takiego... jutro popatrze jeszcze dokladniej, ale raczej nie ma... a ktory masz rok? ja mam 95 rok... moze wczesniejsze wersje mialy cos takiego, tylko do czego to? moze masz silnik zmieniony, lub jakis element, gdzie bye bylo tego czujnika...?
[ Dodano: Pią Gru 30, 2005 23:27 ]
wogole juitro zrobie test! jak to znajde to odlacze i...
jak przegazuje zawsze na luzie to kolo 2tys cos mi cyknie i jak obroty spadaja to znow mi cyknie kolo 2 tys...
i to moze to, o czym mowi Trochim... i jesli to odłącze i nie bedzie cykac tzn ze to jest wlasnie ten zaworek bezpieczenstwa by turbo nie dmuchalo za bardzo...
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Heh, nie sądze żeby to miało związek z intercoolerem
[ Dodano: Wto Sty 31, 2006 8:19 am ]
Sorry, ze odkopalem temat, ale wiem co to jest :]
Jest to czujnik temperatury który po zgaszeniu silnika, jeżeli temperatura w okolicach turbiny oscyluje w granicach 110 stopni, załącza elektryczną pompę wody która ma schłodzić turbo. Montowane w SB
[ Dodano: Wto Sty 31, 2006 8:19 am ]
Sorry, ze odkopalem temat, ale wiem co to jest :]
Jest to czujnik temperatury który po zgaszeniu silnika, jeżeli temperatura w okolicach turbiny oscyluje w granicach 110 stopni, załącza elektryczną pompę wody która ma schłodzić turbo. Montowane w SB
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]