Dziwne odgłosy spod maski
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Dziwne odgłosy spod maski
Witam,ostatnio w golfie wymieniłem rozrząd tzn dwie rolki i pasek, po tej wymianie gdy silnik chodzi pojawiły się taki cykliczny odgłos taki jakby coś uderzało o coś, gdy zwiększam obroty podczas jazdy częstotliwość tych uderzeń, otarć się zwiększa. Na początku myślałem że ta plastikowa pokrywa od rozrządu była zbyt mocno dociśnięta i to tam coś biło, lecz dzisiaj poluzowałem ta pokrywę i dalej jest to samo, szczególnie słychać to gdy siedzi się w środku auta. Proszę o pomoc i poradę co to może być bo nie chce czegoś zajechać jeśli coś by było zepsute. Z góry dzięki, pozdrawiam piotrek271
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 08:30 przez piotrek271, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego jak wymieniłeś rozrząd,to powinieneś mieć pewność,że został prawidłowo ustawiony.Chodzi mi o znaki.Jeżeli ,tak,to ja zacząłbym od sprawdzenia kąta wtrysku.Jeżeli nie,to trzeba to sprawdzić.
Musisz wiedzieć,że po każdej wymianie paska w tym silniku trzeba ustawić kąt wtrysku.A bez vaga nic nie zdziałasz.
Jeżeli jednak coś stuka,to sprawdz prawidłowość ustawienia rozrządu na oznaczeniach.
Jak nie wiesz jak,to napisz.Pomożemy Ci to zrobić.
Musisz wiedzieć,że po każdej wymianie paska w tym silniku trzeba ustawić kąt wtrysku.A bez vaga nic nie zdziałasz.
Jeżeli jednak coś stuka,to sprawdz prawidłowość ustawienia rozrządu na oznaczeniach.
Jak nie wiesz jak,to napisz.Pomożemy Ci to zrobić.
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 20:24 przez sagon, łącznie zmieniany 1 raz.
AFN 165,5@380,8
-
- Nowicjusz
Zagadaj z kims z bliska z forum a koszt bedzie maly i dobrze zrobione czy ja w Ahu tez po wymianie powinienem ustawic Kąt wtrysku?? pfu pfu puk puk odpukac juz 2 raz zmienialem rozrzad bardzo dokladnie bez Vaga i nie mam najmniejszych zmian w pracy silnika
[url=http://img197.imageshack.us/my.php?image=golf1.jpg][img]http://img197.imageshack.us/img197/6116/golf1.th.jpg[/img][/url]
-
- Nowicjusz