Silniczek wycieraczek

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kukiz
Nowicjusz
Nowicjusz

Silniczek wycieraczek

Post autor: Kukiz » wt mar 31, 2009 21:37

Witam!
Mam następujący problem: kupiłem używany silniczek wycieraczki tylnej ponieważ mój sie popsuł i wszystko działa tylko... kręci sie w drugą stronę :jezor: i zamiat wycierac szybę gdybym założył ramie wycieraczki wycierałby klapę... Jak to możliwe?

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » wt mar 31, 2009 21:39

poluzowała się wycieraczka i przekręciła się na wieloklinie, poluzuj nakrętkę trzymająca wycieraczkę, ustaw wycieraczkę w stanie spoczynku i dokręć nakrętkę.

Obrazek
Obrazek

Kukiz
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kukiz » wt mar 31, 2009 21:48

Właśnie to nie to... chodzi o to ze normalnie ramie wycieraczki zakłada się tak, że jest po prawej stronie szyby i nie da się odwrotnie. czyli silniczek powinien kręcić w lewo żeby wycierać szybę a on kręci w prawo... może kabelki są zamienione? Bo chwile przed tym zmieniałem klapę i może ma coś odwrotnie?

[ Dodano: 31 Mar 2009 23:55 ]
Ok, doszedłem o co chodzi... To jest silniczek od Audi A3. Niby takie same, są sprzedawane jako to samo ale audi ma wycieraczke po drugiej stronie. Orientuje się ktoś czy da sie zmienić kierunek obrotu? :chytry:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”