Zdejmowanie plastików
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zdejmowanie plastików
Chcę się dostać do przekaźników ale jest problem odkręciłem 2 śróbki na samym dole i coś trzyma ten plastik w okolicy lewego boku tam gdzie są bezpieczniki Czy jest jeszcze jakaś śróbka bo wydaje mi się że aby dostać się do przekaźników trzeba zdemontować ten lewy bok gdzie są bezpieczniki
- roboform550
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
PawełekK musisz zdjąć drzwiczki bezpieczników i cały ten plastik równierz - ten w który wchodzą te drzwiczki.
Trzymają się one na bodajże 3 wpustach
Trzymają się one na bodajże 3 wpustach
-Tato czy ten samochód jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net
-Nie synku.... to Diesel.....
Instalacje LPG
http://www.dar-gaz.net
Tylko, że z tego co pamiętam to żeby wyjąć ten plastik z klapką od bezpieczników to musisz zdjąć jeszcze pare rzeczy. Mianowicie konsolę środkową (to z popielniczką) - trzyma ją 5 śrub (kolor czerwony) oraz plastiki pod kolumną kierowniczą (kolor niebieski). Chyba, że w Borze jest inaczej w co wątpię. Uważaj na zaczepy, aby nic nie ułamać. Kolor zielony przedstawia miejsce (mniej więcej) gdzie plastik pod kolumną kierowniczą trzyma to co chcesz zdjąć
Starałem się w miarę to pokazać
Pozdrawiam
Starałem się w miarę to pokazać
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 22:53 przez luki109, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
PawełekK, musisz zdjąc ten plastik o którym pisze roboform550. Jest on wciskany i trzyma się na trzech spinkach. Po zdjęciu tego plastiku będzie mógł zdjąć plastiki pod kierownicą. Musisz zdjąć lewą i prawą część bo pod tymi plastikami jest jeszcze jeden element który blokuje dostęp do przekaźników. W sumie jest około 11 śrubek.
luki109, co Ty za historie opowiadasz? Gdzie jest popiałka a gdzie są bezpieczniki...
luki109, co Ty za historie opowiadasz? Gdzie jest popiałka a gdzie są bezpieczniki...