większa moc w golfie 3 1.4??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
większa moc w golfie 3 1.4??
Witam dostałem ciekawą oferte zakupu golfa III 1.4 samochód jest w idealnym stanie jednak ma on tylko 60km... i teraz moje pytanie ile by mnie kosztowało (tak mniej wiecej) zwiększenie mocy o jakieś 20- 30 km? i czy takie coś jest opłacalne tzn. czy jak juz to bym zrobił to czy nie "zajechał" bym tego silnika za szybko? z góry dzięki za pomoc
ok dzięki za szybkie odpowiedzi to na takie operacje juz mnie nie bedzie stać po zakupie samochodu... spodziewałem sie bardziej ze to bedzie kosztować w granicach 1500zł:) a tak juz z czystej ciekwości teraz pytam bo widziałem na allegro takie chipy "VTR power" po ok 10 zł i pisze ze ok 47km mozna dzięki temu uzyskać czy to jest prawda? (jak co to jestem zielony w takich tematach)
Naklej sobie na klapie V12 Biturbo. Przyrost mocy po tym zabiegu będzie taki sam jak przy tym "czipie".lukas365 pisze:a tak juz z czystej ciekwości teraz pytam bo widziałem na allegro takie chipy "VTR power" po ok 10 zł i pisze ze ok 47km mozna dzięki temu uzyskać czy to jest prawda? (jak co to jestem zielony w takich tematach)
Nie kupuj 1.4. Za mały silnik do tej budy. Bierz minimum 1.8.
wolfzan pisze:Pozwolę sobie zaprotestować jako posiadacz Golfa III z silnikiem 1.6Yuri pisze:Bierz minimum 1.8.
Ja mam motor 1.6 AEE. Fakt, ma tylko 75 koni, ale jest na wielopunktowym wtrysku i naprawdę fajnie sobie radzi,
No widzisz, 1.8 ma 90 kM, a pali i kosztuje tyle samo co Twój więc co szczerze lepiej wybrać?
To mówisz o ABF'ie bo na pewno nie o 2.0 8v. Chociaż fakt faktem każdy może mieć inną definicję słowa "rakieta" .wolfzan pisze:no chyba, że chcesz rakietę, to wtedy szukaj GTI.