Przekaźnik 67 uszkodzony??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sieno26
- Ma gadane
Przekaźnik 67 uszkodzony??
Podczas włączania zapłonu słuchać trzeszczenie z skrzynki bezpieczników. Trzeszczy przekaźnik 67 i po obejrzeniu go widać że jeden wtyk jest przypalony. Auto nie chce zapalić tylko rozrusznik kręci i tyle. To wina przekaźnika że auto nie pali?? Wymiana pomoże?? Dzięki wszystkim za pomoc
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 15:52 przez sieno26, łącznie zmieniany 1 raz.
- sieno26
- Ma gadane
no i zawsze jak włączałem zapłon to w bagażniku było słychać dwa dźwięki (chyba to od pompy paliwa dźwięk) no a teraz tego dźwieku nie ma. Przekaźnik wymieniłem . Czyli pompa paliwa się spaliła?? dodam że miałem mało paliwa, już koniec rezerwy i myślałem że jest za mało i dolałem ale nadal nic Rozrusznik tylko kręci, nawet nie załapie silnik na chwilkę
Co sądzicie o tym??
Co sądzicie o tym??
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
ja mam przekaźnik pod kanapą tylną i od niego wypinał mi sie kabelek (nie właczała sie pompa wtedy) zobacz czy ty nie masz go on jest po prawej stronie (stojąc przodem do auta) pod taką jak by rynienką i tym materiałem co jest pod tylną kanapą moze tez ci sie wypięło ;]
[ Dodano: 28 Mar 2009 21:20 ]
ewentualnie sprawdz kable czy są dobrze wpięte czy któryś nie jest luźny w tej kostce jak ją masz oczywiscie ona jest na wysokości zapięcia pasów (tego do czego wpinasz pasy tylne) na foto zaznaczyłem gdzie jest:
[ Dodano: 28 Mar 2009 21:20 ]
ewentualnie sprawdz kable czy są dobrze wpięte czy któryś nie jest luźny w tej kostce jak ją masz oczywiscie ona jest na wysokości zapięcia pasów (tego do czego wpinasz pasy tylne) na foto zaznaczyłem gdzie jest:
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 22:24 przez Damian3942, łącznie zmieniany 4 razy.
passat b5 115KM AZM 2003r
- sieno26
- Ma gadane
Próbowałem palić na lpgu tzn kabel do elektrozaworu i na aku i jak tak zrobiłem to zaczęło łapać i prawie zapalił ale aku mam słaby i zaraz padł i jeszcze odkręciłem od wtrysku przewód co doprowadza paliwo i po włączeniu zapłonu a nawet próbie zapalenia z przewodu ani kropla nie idzie. więc szukać już pompki paliwa??
-
- Gadatliwa bestia
zobacz na przekaźnik pod kanapą jeśli go masz od niego zalezy czy pompa sie włacza czy nie... ewentualnie podmień od kogoś na chwile ten 67 i ten drugi jezeli nic nie pomoze 67
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 22:47 przez Damian3942, łącznie zmieniany 1 raz.
- sieno26
- Ma gadane
przekaźniki mam pod kierownicą i 67 miałem spalony bo jak włączałem zapłon to strasznie brzęczał i miał styk czarny, wymieniłem go na nowy i już się nie wydziera. pod kanapą są jakieś przekaźniki??zobacz na przekaźnik pod kanapą jeśli go masz od niego zalezy czy pompa sie włacza czy nie... ewentualnie podmień od kogoś na chwile ten 67 i ten drugi jezeli nic nie pomoze 67
-
- Gadatliwa bestia
u mnie jest kostka wiem dziwne ale jednak jest są do niej wpięte kabelki i jeden mi sie kiedyś wypiął dwa razy (teraz juz sie nie ma jak wypinac) i nie załączała się pompa...
ps to moze być tylko u mnie wiec nie zdziw sie jak nie będziesz miec bo poprzedni własciciel coś kombinował i nie wiem czy ona tam powinna byc...
ps to moze być tylko u mnie wiec nie zdziw sie jak nie będziesz miec bo poprzedni własciciel coś kombinował i nie wiem czy ona tam powinna byc...
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 23:02 przez Damian3942, łącznie zmieniany 1 raz.
- sieno26
- Ma gadane
a gdzie ewentualnie mogło się coś odłączyć w kablach od pompy?? przy niej samej??Damian3942 pisze:u mnie jest kostka wiem dziwne ale jednak jest są do niej wpięte kabelki i jeden mi sie kiedyś wypiął dwa razy (teraz juz sie nie ma jak wypinac) i nie załączała się pompa...
-
- Gadatliwa bestia