[mk2] sprezyny zawieszenia + alternator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
[mk2] sprezyny zawieszenia + alternator
witam
mam takie pytanko: czy sprezyny zawieszenia sie zuzywaja (traca swoje wlasciwosci) i sie je wymienia?? bo kumpel mi powiedzial, ze sprezyn sie nie wymienia. bo mam taki problem, ze strasznie mi bije na dziurach, amory mam w sumie nowe, tuleje wachacza tez sa dobre to pozostaja sprezyny. mam golfa z '87 roku wiec sprezyny maja juz swoje lata, zakladajac ze nie byly wymieniane.
pytanie drugie: ile kosztuje łożysko alternatora + wymiana??
pozdrawiam
mam takie pytanko: czy sprezyny zawieszenia sie zuzywaja (traca swoje wlasciwosci) i sie je wymienia?? bo kumpel mi powiedzial, ze sprezyn sie nie wymienia. bo mam taki problem, ze strasznie mi bije na dziurach, amory mam w sumie nowe, tuleje wachacza tez sa dobre to pozostaja sprezyny. mam golfa z '87 roku wiec sprezyny maja juz swoje lata, zakladajac ze nie byly wymieniane.
pytanie drugie: ile kosztuje łożysko alternatora + wymiana??
pozdrawiam
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
Witam. Twój kolega nie ma racji. Sprężyny się po prostu zbijają i z czasem traca swoje właściwości. Mnie osobiście to ostatnio dotchnęlo z tym że mi po prostu jedna pękła i jest straszna jazda a właściwie to jej nie ma!!!Toże ci bije na dziourach może być powodowane równierz przez rozmiar kół. Jeśli jeździsz na niskoprofilowych np 50 to zawsze bedzie ci tłukło. Pozdrawiam.
sprężyny siadają z czasem...pozdrów kolege
więc auto ci sie przybliża do ziemi jednocześnie strasznie kołysząc a w końcu jak kolegfa powyżej mówi trahhhh. natomiast że ci stuka...hm może być że to np łożyska a niekoniecznie coś z amorkami. mogą być jeszcze gumy na sprężynach ale nie wydaje mi sie. przód czy tył ??a łożyska- z 10 zł sztuka ( są 2 ) a wymiana zależy jak trafisz. a w ogóle to sam se wymień
żaden problem

Ostatnio zmieniony czw gru 29, 2005 16:05 przez Cinek, łącznie zmieniany 3 razy.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Paweł Marek
- V.I.P.
dość typowym zjawiskiem jest Jetta lub golf II po 1987 roku z siadniętym tyłem. W tych rocznikach bardzo łatwo siadają sprężyny tylne, starsze roczniki tego tak często nie miały. Trza wymienić, sa też magicy co je rozciągają, Mam tu w okolicy takiego co zrobił maszynę jakąś taką że rozciąga sprężyny bez wyciągania z auta. Zamyka garaż żeby nikt nie podpatrzył jak to robi. I kurczę to działa, wielu ludzi znam którzy już dłuższy czas są zadowoleni. Możesz sobie stadardowe od Vento włożyćDeacon pisze: czy sprezyny zawieszenia sie zuzywaja
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
dokladnie, tyl mi troche siedzi, musialem gumy w sprezyny wlozyc zeby go troche podniesc
czyli juz wiemy, ze to jednak sprezyny. teraz tylko kupic nowe, myslalem o obnizajacych 40/40 na standartowe amorki. na allegro sa supersporty i jamex za podobna cene - ktore wybrac??

- B_O_N_K
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja zapłaciłem za wymianę łożysk oraz szczotek 30zł (za wszystko) ale robił mi to znajomy elekryk więc raczej dał mi zniżkę.Deacon pisze:pytanie drugie: ile kosztuje łożysko alternatora + wymiana??
PozdróVWka

[url]http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=12306&start=0[/url] mk2 GTI...
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
[url]http://vwzone.pl/forum/viewtopic.php?t=19296&start=0[/url] Corrado G60...
[img]http://www.rzeszow.mm.pl/~dbbest/avatarki/logo_bonk.jpg[/img]
aleś sie uparł na te wachacze i stabilizator. kolega mówi że TYŁ mu wali a tam chyba nie ka mcpehrsona ani stabilizatora ani wachaczykesier pisze:ale na trzepakch nie byles?i co da patrzenie mechaniorowi np na sworznie jak autko stoi w miejscu i nawet nie drgnie a co ze stabilizatorem?
Zobacz łożyska, u mnie to był problem. złap za koło na górze i na dole i poruszaj energicznie. jak sie nie rusza to szukaj dalej. sprężyny to raczej same z siebie nie walą. no i wywal te gumy, sprężyny sobie kup legalne a nie kombinuj na życiu
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
łozyska tez sa ok. jak bylem u mechanika to on szukal wlasnie co moze byc przyczyna takiego walenia. w koncu mi powiedzial, ze na dziurach to normalne, ze wali. heh no kurde ale nie az tak!! sprezyny same z siebie nie bija ale jak stracily swoje wlasciwosci to amortyzator moze walic o to gorne mocowanie, nie wiem jak to sie nazywa - chyba ze sie myle
gumy wlozylem bo mi siedzial bardzo tyl, teraz jest lepiej. sprezyny chialem juz wymienic wszystkie na 40/40, czemu piszesz zebym zalozyl normalne??