Mam problem z kontrolką oleju w MK3 1.8 GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem z kontrolką oleju w MK3 1.8 GT
Jak silnik jest zimny to przy rozruchu przez 2 sek. świeci mi się kontrolka oleju, a jak jest silnik ciepły to czasem też (ale tylko przy rozruchu). Co może być nie tak, kupiłem samochód nie dawno i nie wiem czy jest to normalne. Proszę o pomoc
Kontrolka Ci świeci czy miga? A te dwie sekundy to liczysz od wystartowania rozrusznika czy silnika? I najważniejsze pytanie - w czasie jazdy nie mruga? A teraz ostatnie pytanie - czy juz zmieniłeś olej i na jaki?
No a ta seria pytań pomoże uściślić temat, ale tak wstępnie z tego co napisałeś to wydaje mi się, że źle nie jest, ale aż muszę sie pofatygować ze stoperem do swojego auta....
No a ta seria pytań pomoże uściślić temat, ale tak wstępnie z tego co napisałeś to wydaje mi się, że źle nie jest, ale aż muszę sie pofatygować ze stoperem do swojego auta....
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Re: Mam problem z kontrolką oleju w MK3 1.8 GT
U mnie 2 razy przy odpalaniu mrygnie i później gaśnie i to normalne.
Zobacz co teraz sprzedaje: http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=140917 !!!
Kontrolka
dokładnie od momentu gdy silnik zastartuje kontroleczka miga, przez około 2 sek, wczasie jazdy nie mam czegoś takiego, a olej wymieniłem nie dawno na Platinum Semisynthetic 10W/40 .
Dziękuje za odpowiedz.
Dziękuje za odpowiedz.
Re: Kontrolka
A tak wogóle to ile ten silnik ma przejechane???Snajper3 pisze:dokładnie od momentu gdy silnik zastartuje kontroleczka miga, przez około 2 sek, wczasie jazdy nie mam czegoś takiego, a olej wymieniłem nie dawno na Platinum Semisynthetic 10W/40 .
.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
pewnie masz filtr oleju filtrona 
u mnie było dokładnie tak samo, kontrolka po odpaleniu migała kilka razy....gdzieś na forum wyczytałem że kilka osób miało podobny problem i pomogła im wymiana filtra oleju na inny niż filtron, wydawało mi się to niemożliwe....ale przy następnej wymianie oleju założyłem oryginalny filtr VW i problem z migającą kontrolką przestał istnieć

u mnie było dokładnie tak samo, kontrolka po odpaleniu migała kilka razy....gdzieś na forum wyczytałem że kilka osób miało podobny problem i pomogła im wymiana filtra oleju na inny niż filtron, wydawało mi się to niemożliwe....ale przy następnej wymianie oleju założyłem oryginalny filtr VW i problem z migającą kontrolką przestał istnieć

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,