po remoncie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
po remoncie
Witam wlasnie odebralem niedawno samochod po remoncie silnika wymienione zostaly prowadnice, zawory, uszczelniacze, pierscienie i panewki pytanie moje jest takie czy podczas docierania tych elementow moze wystepywac naprzyklad rano klekot mialem ten sam obiaw przed remontem i teraz to niewiem czy jest to obiaw normalny przy docieraniu sie zaworow sam juz niewiem po dluzszej pracy tak z 3 minutki wszystko ucicha popychacze tez nowe
Vw Golf III 1.8 GL ABS
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To jest normalne. popychacze zaworów sa hydraulczne i jak auto jest zimno to one klekoczą. po jakimś czasie jak sie ustawią to klekotać przestaja. jeżeli to klekotanie wystepuje tylko na zimnym silniku to nie ma czym się przejmować.gor7 pisze:po jakiś czasie zaczynają klekotać szklanki, jak jest zimny.
moment, czesci mialem po bardzo niskiej cenie za same czesci 400 zlotych jedynie panewki ja nie kupywalem mechanikowi bo w trakcie demontazu tlokow okazalo sie ze trzeba za sama robocizne tez malo sobie wzial bo na poczatku mialem zamiar tylko glowice zregenerowac wiec jedyne 240 zlotych mechanik jest niezly wiec nie sadze zeby to byla jego wina w zlozeniu silnika klekot jest podobny jak przed remontem a szklanki nie sadze zeby az tak dlugo graly bo to zajmuje z 30 sekund jak sie napelnia maksymalnie a ja mam je nowe trzymalem je w oleju podczas calej rozbiurki pytam sie was bo juz nie wiem czy sie do niego zglaszac
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 1:21 pm ]
gor7, mam go zagazowanego ale nie odpalilem go jeszcze na gazie po remoncie przejechalem z 50 km
[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 1:21 pm ]
gor7, mam go zagazowanego ale nie odpalilem go jeszcze na gazie po remoncie przejechalem z 50 km
Vw Golf III 1.8 GL ABS
Czyli nie masz się czym przejmować, normalna reakcja przy odpaleniu po dłuższej przerwie. To normalny objaw w Golfach z hydrauliczną regulacją,wszystko jest jak najbardziej wporzo. Pozdroaphex pisze:silnika klekot jest podobny jak przed remontem a szklanki nie sadze zeby az tak dlugo graly bo to zajmuje z 30 sekund
- Ryś Stepowy
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: