po remoncie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

po remoncie

Post autor: aphex » czw gru 29, 2005 07:33

Witam wlasnie odebralem niedawno samochod po remoncie silnika wymienione zostaly prowadnice, zawory, uszczelniacze, pierscienie i panewki pytanie moje jest takie czy podczas docierania tych elementow moze wystepywac naprzyklad rano klekot mialem ten sam obiaw przed remontem i teraz to niewiem czy jest to obiaw normalny przy docieraniu sie zaworow sam juz niewiem po dluzszej pracy tak z 3 minutki wszystko ucicha popychacze tez nowe

Vw Golf III 1.8 GL ABS

Awatar użytkownika
moment
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: moment » czw gru 29, 2005 08:49

słyszałem ze rano zawory słychac to normalne jak jest zimno. a mam pytanko ile ciebie ta impreza kosztowała?? pozdro

adptery, dystanse info PW
S4B5 2,7 biturbo--- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=363667

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw gru 29, 2005 08:58

No golfiki lubią z rana poklekotać :grin: Ale nie wiem czy wiecie jak sie odkreci pokrywe zaworów to tam jest taki plastik zakrywajacy maglownice i on sobie tak swobodnie leży...nie wiem czy to nie jego wina :chytry:

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gor7 » czw gru 29, 2005 09:16

A jeszce dpowiedz czy masz zagazowany samochóe (LPG), bo jeśli tak to zazwyczaj po jakiś czasie zaczynają klekotać szklanki, jak jest zimny. Po rozgrzaniu to ucicha. W ięc jeśli to szklanki to nic strasznego na razie nie przejmuj się!!!!!

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » czw gru 29, 2005 09:51

gor7 pisze:po jakiś czasie zaczynają klekotać szklanki, jak jest zimny.
To jest normalne. popychacze zaworów sa hydraulczne i jak auto jest zimno to one klekoczą. po jakimś czasie jak sie ustawią to klekotać przestaja. jeżeli to klekotanie wystepuje tylko na zimnym silniku to nie ma czym się przejmować.

Obrazek

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » czw gru 29, 2005 14:17

moment, czesci mialem po bardzo niskiej cenie za same czesci 400 zlotych jedynie panewki ja nie kupywalem mechanikowi bo w trakcie demontazu tlokow okazalo sie ze trzeba za sama robocizne tez malo sobie wzial bo na poczatku mialem zamiar tylko glowice zregenerowac wiec jedyne 240 zlotych mechanik jest niezly wiec nie sadze zeby to byla jego wina w zlozeniu silnika klekot jest podobny jak przed remontem a szklanki nie sadze zeby az tak dlugo graly bo to zajmuje z 30 sekund jak sie napelnia maksymalnie a ja mam je nowe trzymalem je w oleju podczas calej rozbiurki pytam sie was bo juz nie wiem czy sie do niego zglaszac

[ Dodano: Czw Gru 29, 2005 1:21 pm ]
gor7, mam go zagazowanego ale nie odpalilem go jeszcze na gazie po remoncie przejechalem z 50 km

Vw Golf III 1.8 GL ABS

gor7
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gor7 » pt gru 30, 2005 08:51

Ale wymieniałeś szklanki? Bo u mnie szklanwczki cykają dość długo.

kijannaa
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kijannaa » pt gru 30, 2005 10:03

aphex pisze:silnika klekot jest podobny jak przed remontem a szklanki nie sadze zeby az tak dlugo graly bo to zajmuje z 30 sekund
Czyli nie masz się czym przejmować, normalna reakcja przy odpaleniu po dłuższej przerwie. To normalny objaw w Golfach z hydrauliczną regulacją,wszystko jest jak najbardziej wporzo. Pozdro

Awatar użytkownika
Ryś Stepowy
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Ryś Stepowy » pt gru 30, 2005 11:03

Dokładnie na zimnym mogą troche pocykać, jak cykaja długo albo na ciepłym to niedługo wymiana :otepienie:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”