Ogólnie jazda autem od jakiegoś czasu staje się "lekko" niebezp. i już nie czuję się tak pewnie....

Czekam na Wasze sugestie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprawdzone osobiście..... klocki grube, tarcze też, lecz widać,że nie są idealnie gładkie( rysy,wgłębienia) Hamulce były sprawdzane na rolkach przez specjalistę.oldstaszek pisze:wymaga sprawdzenia stanu klocków i tarcz
....?? nie rozumiem tego pojęcia.... Co do przodu .... czy pływa... hmmm też pojęcie względne... na pewno czuć drgania na nierównościach.Na zakrętach "wyrzuca"oldstaszek pisze:autko sprawia wrażenie że tył chce być przed przodem
rozumiem , że takowa jest diagnoza.... a jeśli wymienie( koszt nie jest błahy za dobre springi) i problem pozostanie? szukamy problemu dalej?oldstaszek pisze:zapewne masz miękkie sprężyny z przodu
oprę się na Twoich sugestiach.A propo dziś sobie otworzyłem maskę i złapałem przedni pas (dobre miejsce aby huśtać przodem) i przód latał w górę i dół jak naciskałem i podnosiłem auto.Nie jestem postury siłacza ale troszkę tam siły włożyłem. auto się bujało po 10-15cm góra-dół i mogłem tak robić do woli, nie przytrzymywało skoku. Co innego tył - był sztywny i tego manewru nie mogłem uczynić..... więc co jest nie halo?? auto stoi wysoko... robił ktoś tak kiedyś????oldstaszek pisze:amortyzatory praktycznie nie mają wpływu na nurkowanie
MarcinRoz pisze:10-15cm góra-dół
tak "buja" się ale z moją pomocą, jeśli puszczę auto lekko pójdzie w górę i opada do normalnego poziomuoldstaszek pisze:jak auto "buja"się kilka razy to oznacza że amortyzatory
a wymienił amorki? u mnie też było na przeglądzie grubo ponad 70%haps pisze:a ze na przegladzie pokazalo tyle % to ja w te ich przyrządy nie wierze, kolega ma samochod, wyszlo mu ponad 70% a auto sie buja i jak sie przyspiesza ostro na dziurawej polnej drodze do skacze i mieli kolo w powietrzu.. podobnie hamowanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 101 gości