elektryka kaput mk2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kiep2005
Nowicjusz
Nowicjusz

elektryka kaput mk2

Post autor: kiep2005 » śr gru 21, 2005 21:25

nie dzialaja mi wycieraczki i dmuchawa, nagle przestaly dzialac
bezpieczniki ok, przekaznik wycieraczek ok
z tylu tam gdzie sa przekazniki wchodza wtyczki, a z czerwonej wychodzi nie podlaczony nigdzie szaro zolty bodajze kabelek co jest grane jak naprawic??

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » śr gru 21, 2005 23:07

Możliwe że to ten przewód który jest odłączony spowodował że to wszystko przestało działać, trzeba poszukać miejsca gdzie ten kabel był podpięty, mogło być tak że on pękł więc z tyłu całej skrzyneczki bezpiecznikowej będzię wystawała końcówka tego kabla. Wystarczy połączyć zaizolować i będzie śmigać.

kiep2005
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kiep2005 » czw gru 22, 2005 20:10

on jest podlaczony w kostce i z niej wychodzi taka jakby odnoga z wsuwka ale nie ma tam raczej miejsca zeby gdzies wpiac

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » czw gru 22, 2005 22:38

a mi nie swieci deska rozdzielcza(kontrolki dzialaja),nadmuch i podswietlenie (tablica tylna ) ktos mi podal nr bezpiecznika, ale on w porzadku jest... gdzie szukac dalej? po jakich kabelkach? bo przeciez wszystkie zaroweczki z deski sie nie przepalily nagle... no i gdzie z podswietlenia tablicy szukac (zaroweczki dobre) mk2 1.6 benz pn

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: elektryka kaput mk2

Post autor: t-tas » czw gru 22, 2005 23:49

kiep2005 pisze:nie dzialaja mi wycieraczki i dmuchawa, nagle przestaly dzialac
bezpieczniki ok, przekaznik wycieraczek ok
z tylu tam gdzie sa przekazniki wchodza wtyczki, a z czerwonej wychodzi nie podlaczony nigdzie szaro zolty bodajze kabelek co jest grane jak naprawic??
czy tylko to padło?mie wiem dokładnie jak jest w mk2 ale w moim mk1 jest taki przkaźnik który włącza się po włączeniu zapłonu,a odpowiada za włączenie obwodu wycieraczek,dmuchawy i ogrzewania tylnej szyby-może warto zajrzeć,może w mk2 jest podobnie

mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » ndz gru 25, 2005 17:51

DmX_81 pisze:a mi nie swieci deska rozdzielcza(kontrolki dzialaja),nadmuch i podswietlenie (tablica tylna ) ktos mi podal nr bezpiecznika, ale on w porzadku jest... gdzie szukac dalej? po jakich kabelkach? bo przeciez wszystkie zaroweczki z deski sie nie przepalily nagle... no i gdzie z podswietlenia tablicy szukac (zaroweczki dobre) mk2 1.6 benz pn
Wina tkwi we włączniku świateł głównych, a dokładniej przy regulatorze jasności podświetlenia deski rozdzielczej. Najprawdopodobniej został uszkodzony przewód. Spróbuj poruszać regulatorem podświetlenia w jedną i drugą stronę szybkimi ruch-ami.

Gwizdek1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gwizdek1982 » pn gru 26, 2005 01:46

Umnie był ten problem ze znikły nagle światła drogowe, przeciwmgielne, wycieraczki, dmuchawa i ogrzewanie tylniej szyby problem okazał się w stacyjce

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MaSa_Golf » pn gru 26, 2005 07:45

Gwizdek1982 musiales wymieniac stacyjke czy po prostu cos sie odpielo lub przerwalo?? moze u mnie jest to samo ni sprawdzalem czy przeciwmgielne i dlugie dzialaja a ogrzewanie szyby mi i tak nie dziala :/

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pn gru 26, 2005 10:16

Podświetlenie deski i rejestracji jest na tym samym bezpieczniku(tak ma mk2). Opis bezpieczników powinien być na przykrywce jakiejś nie daleko bezpieczników.

Awatar użytkownika
DmX_81
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: DmX_81 » pn gru 26, 2005 14:34

a moze ktos cyknac zdjecie ktory to bezpiecznik lub cos podpowiedziec? gdzies mi ktos napisal ze chyba nr 16... ale ten mialem dobry - moze to jakis inny..plssss no i ten regulator to musze sprawdzic jeszcze - byc moze to bedzie przyczyna... ale dopiero jutro bede mial okazje potwierdzic - a zeby sprawdzic - to musze rozkrecic cala deske? czy da sie jakos wyciagnac bez rozkrecania?

===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » wt gru 27, 2005 10:11

Gwizdek1982 pisze:Umnie był ten problem ze znikły nagle światła drogowe, przeciwmgielne, wycieraczki, dmuchawa i ogrzewanie tylniej szyby problem okazał się w stacyjce
to częsty problem przyczyna głównie tkwi w kostce od stacyjki (koszt ok.15 PLN)ale tak jak napisali inni może być przełącznik chociaż dmuchawa nie ma nic wspólnego ze światłami za wyjątkiem bezpieczników(i kabli za skrzynką-może się któryś poluzował)

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Gwizdek1982
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Gwizdek1982 » śr gru 28, 2005 00:24

Cze ja usiebie mam do wymiany tylko kostke stacyjki więc jak u Ciebie jest to jednak stacyjka to masz to samo do wymiany, lecz można to szybko sptawdzić musisz dostać się do kostki z kablami do stacyjki wypiąc ją i hehe tu się zaczyna zabawa :),jak będziez się patrzył prosto na kostke to, w jej środku jest spinka duża z zasilaniem (+), kolejnie jest taka mała spinka i ona cie nieinteresuje bo to masa stacyjki, ale oprucz tej dużej spinki po środku i tej małej na boku masz jeszcze po bokach 3 duże spinki i weiź ze jakiś grubszy zaizolowany przewód, jeden jego koniec włuż do tej dużej spinki na środku kostki, a kolejnym leć po kolei (pamiętaj aby samochó był na luzie), no i tak ja zetkniesz do jednego z tych 3 to będziesz miał podświetlenie deski i pozycyjne, a jak zetkniesz do kolejnego to będziesz miał dmuchawe drogowe itd, a jak zetniesz do 3 to odezwie ci się rozrusznik(i po to ten luz) silnik i tak ci niezapali no chyba że innym kabelkiem zewżesz środek kostki z tym gniazdem który zamyka obwód podświetlenia deski i pozycyjnych to wtedy zapali, ja osobiście po tym jak za pomocą kabelka działało mi wszystko to stwierziłem że to na bank stacyjka, no i ją zbocznikowałem czyli włożyłem przewód zwierający spinki zewnętrzne tą do podswietlania dechy i pozycyjnych z tą co służy do dmuchawy świateł drogowych itd. no i chula :)

Awatar użytkownika
MaSa_Golf
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MaSa_Golf » czw gru 29, 2005 01:42

Niestety to nie wiena stacyjki wielkie dzieki za rade Gwizdek1982, niestety to nie bylo to, ma ktos moze jeszcze inne pomysly co moze byc powodem takiego wariactwa ( dmuchawa dziala, po podlaczeniu + z innego zrodla wiec sam wiatrak jest ok)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”