Wogóle nie chce zapalić:(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

limakz
Nowicjusz
Nowicjusz

Wogóle nie chce zapalić:(

Post autor: limakz » pt mar 27, 2009 17:35

Witam. Pewnego razu chciałem zapalić golfa, zozrusznik zakręcił raz albo 2 poczym była już cisza.Kontrolki się świeciły ale on wogóle nie zapalał. Mechanik powiedzial ze to kostka stacyjki i ją wymienił. I było OK, jednak po 2dniach problem powrócił. Jak zdjąłem obudowe za kierownicą i coś tam poruszałem to zapalił ale nie wiem czy to był zbieg okoliczności czy coś bo teraz już nie chce wogóle zapalić... Czy ktoś wie o co może mu chodzić? :/

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pt mar 27, 2009 18:56

sprawdz czy pojawia sie napiecie jak przekrecisz kluczyk (w pozycje kiedy powinien krecic rozrusznik) na przewodzie czerwono-czarnym (moge sie mylic z tym drugim kolorem)w kostce od stacyjki
jezeli sie pojawia to kostka jest sprawna, jezeli nie to jest uszkodzona
jezeli sie pojawia to sprawdz czy napiecie dochodzi do rozrusznik, ta sama grubosc przewodu i ten sam kolor, przewod jest z wsowka ktora jest zalozona na koncowke elektromagnesu na rozruszniku
jezeli tu dochodzi napiecie to masz uszkodzony elektromagnes
jezeli nie dochodzi a wychodzi z kostki stacyjki to jest gdzies przerwa na przewodzie
mozesz tez podac +12V na ta koncowke na rozrusznik, powinien wtedy zaczac krecic
mozesz tez sprawdzic czy dochodzi napiecie z akumulatora do rozrusznika - ten bardzo gruby czarny przewod
czy napiecie dochodzi mozesz sprawdzac zarowka ktora jest z jednej strony podlaczona do masy auta a z drugiej przytykasz ja tam gdzie chcesz sprawdzic czy dochodzi napiecie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”