tulejki koncowki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tulejki koncowki
mam golfine trojke i sie zastanawiam czy warto rzucic 3 stoowki (tyle chce mechanior) za wymiane: tulejki na tyl belki, koncowki drazkow lewa i prawa,tulejki tyl lewego wahacza,lozysko tylne prawe kolo. ktos wie mniej wiecej ile sie za takie cos bierze?
Re: tulejki koncowki
Witam.Ja za wymianę tulejek tylnej belki(tulejki moje) i wymianę cylinderków tył obydwu( cylinderki mechaniora) zapłaciłem 240.To wydaje mi się że za wymianę tylu części to normalna cena.emdeno1 pisze:mam golfine trojke i sie zastanawiam czy warto rzucic 3 stoowki (tyle chce mechanior) za wymiane: tulejki na tyl belki, koncowki drazkow lewa i prawa,tulejki tyl lewego wahacza,lozysko tylne prawe kolo. ktos wie mniej wiecej ile sie za takie cos bierze?
Nie płacz kiedy odjadę....GOFER
W całej rozciągłości popieram kolegę jaszczura, wymiana tulejek w tylnej bece to operacja wymagająca sporo czasu, trochę osobliwego sprzętu (odpowiedni ściągacz / prasa), coniektórzy wołają za taką naprawę 200 zł. Pozostałe rzeczy można zrobić samemu, aczkolwiek z wahaczami ostatnio walczyłem, i też trochę czasu schodzi, jak chce się zrobić wszystko godnie. Myślę więc, że 300 zł to dobra cena za opisaną naprawę. I jescze jedno, tulejki warto wymienić w obu wahaczach za jednym razem.jaszczur pisze:to bym robił sam tuleje tylnej belki dawałem do roboty,bo trzeba miec do tego warunki(a przy okazji ich wymiany wymieniłem płyn hamulcowY0 który powinno sie wymieniać co 2 lataemdeno1 pisze:koncowki drazkow lewa i prawa,tulejki tyl lewego wahacza,lozysko tylne prawe kolo