Jakie kola do Golfa III ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jakie kola do Golfa III ???
Chcę kupić zimówki zestalowymi felgami i nie bardzo wiem jakie. Obecnie mam alu felgi 16'' i jak nie trudno sie domysleć nie są one oryginalne. Moje pytanie pojawia sie z tego względu iż nie mam pojęcia co kupic. To jest golfik VR6, czy normalnym jest to ze kola są w nim na 5 śrub? jedyne co mam to oznaczenie dojazdówki 3 1/2Jx16H2 ET38, ale nie znalazlem nigdzie zeby trójki coś takiego miały. Niech mi ktoś powie co w takim razie kupic albo od jakiego modelu będą pasować 

www.luzaki.com
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
to normalne że masz 5 śrub bo gti i vr6 właśnie tak mają...
musisz założyć koła 15" na zimę bo mniejsze Ci nie wejdą
opona 185/55/15 albo 195/50/15
jeżeli chcesz felgi stalowe to musisz szukać od golfa 4 albo jakiegoś passata, bo w golfie 3 nie było stalówek na 5śrub
ja do swojego kupiłem za 250zl właśnie od mk4 
na oznaczenie dojazdówki nie patrz....
jest jeszcze kwestia śrub, bo do stalówek trzeba będzie pewnie inne śruby niż masz przy tych alu
musisz założyć koła 15" na zimę bo mniejsze Ci nie wejdą

opona 185/55/15 albo 195/50/15

jeżeli chcesz felgi stalowe to musisz szukać od golfa 4 albo jakiegoś passata, bo w golfie 3 nie było stalówek na 5śrub

na oznaczenie dojazdówki nie patrz....
jest jeszcze kwestia śrub, bo do stalówek trzeba będzie pewnie inne śruby niż masz przy tych alu

vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
micab pisze:jeżeli chcesz felgi stalowe to musisz szukać od golfa 4
przymierzałem felgi od golfa 4 ale powiedział mi gość że felga za blisko zacisku pracuje i mi takich nie poleca więc u innego kupiłem felgi stalowe które maja dużo miejsca do zacisku, szeroko wybrzuszone podobno właśnie od VR6 czy passata któregoś