drazek kierowniczy sposób przykrecenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
drazek kierowniczy sposób przykrecenia
witam panowie posiadam golfa 92 rok bez wspomagania sama maglownica
i mam luz z prawej strony na drążku kierowniczym
i teraz pytanie
1 jeśli luzy ma drążek kierowniczy to czy po wymianie drążka powinno się tak go przykręcić aby gwintu listwy zębatej wkręcił się do końca otworu gwintowanego przegubu kulowego drążka kierowniczego?
2 jeśli mam luz na listwie zębatej i jej tulejce to czy wymiana tej tulejki jest stosunkowo łatwa i czy trzeba wymontować z auta maglownice do tego zabiegu?
pytam się o tą tulejkę bo byłem dziś u diagnosty umówić się na szarpaki i pytałem się w jaki sposób ustawia zbierzność i mówił ze luz morze być na przegubie kulowym drążka lub tulei listwy zębatej drążek kierowniczy wkręca się na gwint listwy zębatej do oporu czyli do dna otworu gwintu w drążku kierownicy
i mam luz z prawej strony na drążku kierowniczym
i teraz pytanie
1 jeśli luzy ma drążek kierowniczy to czy po wymianie drążka powinno się tak go przykręcić aby gwintu listwy zębatej wkręcił się do końca otworu gwintowanego przegubu kulowego drążka kierowniczego?
2 jeśli mam luz na listwie zębatej i jej tulejce to czy wymiana tej tulejki jest stosunkowo łatwa i czy trzeba wymontować z auta maglownice do tego zabiegu?
pytam się o tą tulejkę bo byłem dziś u diagnosty umówić się na szarpaki i pytałem się w jaki sposób ustawia zbierzność i mówił ze luz morze być na przegubie kulowym drążka lub tulei listwy zębatej drążek kierowniczy wkręca się na gwint listwy zębatej do oporu czyli do dna otworu gwintu w drążku kierownicy
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 23:09 przez dziabi3, łącznie zmieniany 3 razy.
Karol G60
zrobić gdzie mam bo pracuje na tokarce
i mogę zrobić tą tulejkę z dokładnością fabrycznej
tylko pytanie czy tam jest już tulejka i ją się wyciąga i wkłada nową czy trzeba roztaczać maglownice i wbijać tak jakby tuleje regeneracyjną
punkcik kolego dla ciebie
a jaki klej do gwintu na drążek kierowniczy polecacie
dziejo
o ciekawe
to czyli tak jakby obudowa przegubu drążka była tuleją maglownicy?
punkcik za pomoc
zrobić gdzie mam bo pracuje na tokarce
i mogę zrobić tą tulejkę z dokładnością fabrycznej
tylko pytanie czy tam jest już tulejka i ją się wyciąga i wkłada nową czy trzeba roztaczać maglownice i wbijać tak jakby tuleje regeneracyjną
punkcik kolego dla ciebie
a jaki klej do gwintu na drążek kierowniczy polecacie
dziejo
o ciekawe
to czyli tak jakby obudowa przegubu drążka była tuleją maglownicy?
punkcik za pomoc
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 23:45 przez dziabi3, łącznie zmieniany 1 raz.
wiec tak sprawdziłem dokładnie mocowanie drązka w MK3 bez wspomy
przsle ci na PRIV fotki i dokładny opis
zaraz poleci
przsle ci na PRIV fotki i dokładny opis
zaraz poleci
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 23:58 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
bo ja mam drążek kierowniczy z gwintowanym otworem a nie z wystającym gwintem
czyli listwa to śruba a przegub drążka to nakrętka
i teraz pytanie cz u mnie jest nakrętka kontrująca ?
taki
http://sklep.intercars.com.pl/images/camera.gif
czyli listwa to śruba a przegub drążka to nakrętka
i teraz pytanie cz u mnie jest nakrętka kontrująca ?
taki
http://sklep.intercars.com.pl/images/camera.gif
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0