centralny nawala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
tak. Funkcja siłownika master sterująca poprzez centralkę pozostałymi siłownikami jest wtedy niepotrzebna. Działa on wówczas tak jak slavepietka_86 pisze:centralka wysyla do wszystkich silownikow sygnal
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pilot wysyła sygnał do centralki , centralka załącza odpowiedni przekaźnik który daje napięcie na wszystkie siłowniki , odpowiednio ustawiając bieguny zasilania silniczków , plus - minus lub odwrotnie , wszystko jest zależne jak ustawione są krańcówki w masterach , i w nich tkwi problem moim zdaniem
czyli najlepiej wyjme ten silownik od kierowcy i sprubuje go na akumulatorze...
jesli mogli byscie to co to sa te krancowki?????chodzi o te zlaczki???
wiem ze na poczatku wszystko bylo ok bo poprzedni wlasciciel to moj znajomy
[ Dodano: 25 Mar 2009 20:17 ]
no i jeszcze jedno....no bo ten silownik co mam nowy to ma tylko dwa kabelki a ten master od strony pasazera ma piec kabelkow....wiec jak bedzie zepsuty ten od kierowcy to zamienie go na tego od pasazera i ten nowy wloze tam od pasazera:)tylko jak wepne w niego te dwa kabelki to co zrobic z tymi trzema pozostalymi??????nie poknoci sie cos znow???
jesli mogli byscie to co to sa te krancowki?????chodzi o te zlaczki???
wiem ze na poczatku wszystko bylo ok bo poprzedni wlasciciel to moj znajomy
[ Dodano: 25 Mar 2009 20:17 ]
no i jeszcze jedno....no bo ten silownik co mam nowy to ma tylko dwa kabelki a ten master od strony pasazera ma piec kabelkow....wiec jak bedzie zepsuty ten od kierowcy to zamienie go na tego od pasazera i ten nowy wloze tam od pasazera:)tylko jak wepne w niego te dwa kabelki to co zrobic z tymi trzema pozostalymi??????nie poknoci sie cos znow???
krańcówki masz w środku siłownika master , jest to przełącznik , wychodzą z niego trzy kable , czarny - wspólny i dwa pozostałe , brązowy i biały , w zależności czy siłownik jest wciągnięty czy wypchany te kable są odpowiednio złączane czarnyz brązowym lub czarny z białym , te połaczenia dają sygnał do centralki czy siłownik jest zamknięty czy otwarty
jak wepniesz ten nowy to pozostałe trzy kable zostaw w spokoju
jak wepniesz ten nowy to pozostałe trzy kable zostaw w spokoju
no ale przeciez mam ten zapasowy to jak co to go zamontuje
no to narazie dzieki za pomoc panowie jak sprawdze i ewentualnie usune usterke to dam znac
pozdrawiam
[ Dodano: 26 Mar 2009 15:28 ]
noi po klopocie,silownik zepsuty,zamienilem mastera z drzwi od pasazera na kierowcy a w jego miejsce dalem slave, podlaczylem kabelki i wszystko gra:)
dz za pomoc panowie
no to narazie dzieki za pomoc panowie jak sprawdze i ewentualnie usune usterke to dam znac
pozdrawiam
[ Dodano: 26 Mar 2009 15:28 ]
noi po klopocie,silownik zepsuty,zamienilem mastera z drzwi od pasazera na kierowcy a w jego miejsce dalem slave, podlaczylem kabelki i wszystko gra:)
dz za pomoc panowie