czy to uszczelka pod glowica???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czy to uszczelka pod glowica???
Witam kolegów,ostatnio zauwazylem ze mi cos plynu zaczelo ubywac chlodniczego,wiec dolalem i nastepnego dnia sprawdzilem bylo na maksa a jest teraz na srednio heh,zauwazylem ze na silnik z lewej strony jest mokry ani to olej wlasnie jakby plyn i jeszcze zauwazylem ze na kroku na silniku jest taka biala maz,a na masce wewnatrz jest taki slad szarowao jakis jakby chlapalo z czegos jest to nas alternatorem bagnetem te okolice i mam pytanie do kolegow co to moze byc oleju nie bierze tak mi sie wydaje pozim raczej ten sam sprawdzany na zimnym silniku z zadnego weza nie kapie silnik normalnie sie nagrzewa moze sie troche bardziej mulasty zrobil jest to ABU demonem szybkosci nie jest ale slabszy niz kiedys.prosze o rady i pozdrawiam
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a maz na korku od wlewu olej to nie oznaka ze woda sie dostaje do silnika??bo walsnie gadalemm z mechanikiem przez tel i mowil ze raczej uszczelka jutro i tak musze pojechac i sie tym zajac
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
w moim przypadku jak poszla uszczelka to gwaltownie podniusl sie poziom oleju (płyn dostał sie do oleju) i zadzial czujnik cisnienia oleju. Jesliw twoim przypadku nie bierze oleju to najprawdopodobniej pompa wody. Pozatym u Ciebie pasek chlapie plynem chlodzacym i to widac na masce tak jak opisales. Owszem maź pod korkiem oznacza uszczelke do wymiany ale nie koniecznie to musi byc w twoim przypadku.cinekban87 pisze:oleju nie bierze tak mi sie wydaje pozim raczej ten sam sprawdzany na zimnym silniku
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 19:58 przez jablonski89, łącznie zmieniany 1 raz.
cinekban87, maź na korku to bardziej oznaka pokonywania krótszych tras. Zapewne autko zbyt dużo nie jeździ, zgadza się? Przy obecnych temperaturach i małym przebiegu pod korkiem będzie biała maź. Przejedź się w dłuższą trasę i zobaczysz że pod korkiem nic już nie będzie.
[img]http://images39.fotosik.pl/87/2626b9e2452cdcc6med.jpg[/img]
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sie jutro okaze i dam znac
kasmi:maź na korku to bardziej oznaka pokonywania krótszych tras. Zapewne autko zbyt dużo nie jeździ, zgadza się? Przy obecnych temperaturach i małym przebiegu pod korkiem będzie biała maź. Przejedź się w dłuższą trasę i zobaczysz że pod korkiem nic już nie będzie.
prawda auto pokonuje male trasy 20 25 kilometrow rano pozniej moze troche wiecej,zobaczymy jutro pojade i sie okaze heh oby nie uszczelka bo 500 zloty jak w morde strzelil heh
kasmi:maź na korku to bardziej oznaka pokonywania krótszych tras. Zapewne autko zbyt dużo nie jeździ, zgadza się? Przy obecnych temperaturach i małym przebiegu pod korkiem będzie biała maź. Przejedź się w dłuższą trasę i zobaczysz że pod korkiem nic już nie będzie.
prawda auto pokonuje male trasy 20 25 kilometrow rano pozniej moze troche wiecej,zobaczymy jutro pojade i sie okaze heh oby nie uszczelka bo 500 zloty jak w morde strzelil heh
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 20:20 przez cinekban87, łącznie zmieniany 1 raz.
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
500 to bardzo optymistyczny wariant. To raczej cena bez planowania głowicy. Licz się z większym wydatkiem ale życzę Ci aby to nie była uszczelka głowicy. Sprawdź chłodnicę czy Ci z niej nie lecicinekban87 pisze: heh oby nie uszczelka bo 500 zloty jak w morde strzelil heh
[img]http://images39.fotosik.pl/87/2626b9e2452cdcc6med.jpg[/img]
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam
Mam podobny problem co autor wątku a mianowicie też zauważyłem ubytek płynu chłodniczego, chłodnica raczej nie przecieka, jedynie na części silnika pod filtrem powietrza zauważyłem zwilżenie wokół łączenia tejże części. Załączam to na zdjęciach mam nadzieje że będzie widoczne. Czy to też uszczelka pod głowicą?
Mam podobny problem co autor wątku a mianowicie też zauważyłem ubytek płynu chłodniczego, chłodnica raczej nie przecieka, jedynie na części silnika pod filtrem powietrza zauważyłem zwilżenie wokół łączenia tejże części. Załączam to na zdjęciach mam nadzieje że będzie widoczne. Czy to też uszczelka pod głowicą?