Szyba spada przy opuszczaniu na sam dol

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gienekk113
Nowicjusz
Nowicjusz

Szyba spada przy opuszczaniu na sam dol

Post autor: gienekk113 » śr mar 25, 2009 13:34

Witam Panowie i jeśli są to oczywiście Panie :)
Mam taki problem, posiadam Golfika IV z elektrycznymi szybami, mój problem jest taki, że jeśli otwieram szyby z przodu poprzez naciśnięcie przycisku maxymalnie w dół, szyba opadając na sam dół zatrzymuje się, w momencie zatrzymania, jest huk jak by szyba zatrzymała się na metalu, dotyczy to strony pasażera jak i kierowcy ale tylko z przodu, raczej napewno nie powinno się tak dziać.

I tu jest moje pytanie czy w drzwiach powinny być jakieś gumki, na których szyby się zatrzymują lub coś podobnego. Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 15:45 przez gienekk113, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » śr mar 25, 2009 15:43

Nie nie ma takowych lecz mozesz załozwć a spadanie to wynik naciagnięcia się linek czyli maja juz luz
Obrazek

Awatar użytkownika
gienekk113
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gienekk113 » śr mar 25, 2009 16:45

Tzn, źle mnie zrozumiałeś, szyba pracuje tak jak powinna, ale chodzi mi o to ze jak ona opada to przy zatrzymaniu trzeska mocno, tak jak by się zatrzymywała na jakimś metalu, czy czymś takim i obawiam się ze może pęknąć. I pytam czy ma się zatrzymywać na gumie jakiejś czy na czymś podobnym, ewentualnie gdzie można by było takową gumę zamontować.

Moderator też mnie zrozumiał..

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » śr mar 25, 2009 16:50

Masz zdjęcie przeciesz na którym wyraźnie wszystko widać a teraz z twego wpisu ponownego wynika że uchwyty plastikowe się o coś zacinają na szynowych prowadnicach

Awatar użytkownika
Sztomel
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Sztomel » śr mar 25, 2009 16:53

żeby sprawdzić co powoduje ten trzask musisz rozebrać boczki drzwi i sprawdzić czy na mocowaniach szyby do uchwytów mechanizmu ich podnoszenia są gumki albo podczas opuszczania szyby spróbuj ją przytrzymać rękami i sprawdź czy będzie opór i szyba pójdzie dalej w dół czy zostanie Ci w rękach (oczywiście staraj się przytrzymać szybę z umiarem).
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 16:54 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
gienekk113
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gienekk113 » śr mar 25, 2009 18:11

Wielkie dzięki Panowie, jak będzie trochę cieplej to rozbiorę drzwi i zobaczę co tam się dzieje. Ale dziwne, że akurat z dwoma szybami na raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”