[STACYJKA] nie da się włożyć klucza?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

SKORPUH
Nowicjusz
Nowicjusz

[STACYJKA] nie da się włożyć klucza?

Post autor: SKORPUH » wt mar 24, 2009 21:41

Witam,

z góry mówię, iż nie jestem użytkownikiem golfa. Został mi zablokowany wjazd do garażu popsutym golfem rodziców, i zapewniam nie jest to na rękę ani im, ani też mi. Problem dotyczy stacyjki, mianowicie NIE DA SIĘ włożyć do niej klucza. Można włożyć góra 2 mm, dalej klucz napotyka na przeszkodę wyglądającą jak blokada mechaniczna (tak jakby włożyć igłę do zamka) Co może być tego przyczyną?

Proszę o pilną pomoc w tej sprawie.

[EDIT] dodam, iż ojciec wychodząc z samochodu nawet go nie zamykał. Wyłączył tylko silnik i chciał pootwierać wszystko i wjechać do garażu...

[ Dodano: 24 Mar 2009 21:08 ]
podbijam.
Ostatnio zmieniony śr mar 25, 2009 01:14 przez SKORPUH, łącznie zmieniany 2 razy.

greg

Post autor: greg » śr mar 25, 2009 00:30

no cóż wypada wziąć coś cienkiego (śrubokręcik ) i spróbować go wsunąć - zablokowała się ta blaszka na wierzchu

SKORPUH
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: SKORPUH » śr mar 25, 2009 01:13

cóż - problem nabiera skomplikowania, bo sam się rozwiązał (obeszło się bez śrubokręta). Po 20-30 minutach mozna juz bylo wlozyc kluczyk normalnie. Pozostaje pytanie: co, jeśli zdarzy sie tak np. 200 km od domu? Bo przecież nikt nie bedzie odmawiał modłów i wypowiadał zaklęć, by się odblokowało.

Czy w VW istnieje czasowa blokada mechaniczna uniemożliwiająca włożenie klucza do stacyjki? Bo tak właśnie to wygląda (w co ciężko mi uwierzyć oO)

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » śr mar 25, 2009 01:19

Może stacyjka zamarzła? Zimno tam dziś macie?

SKORPUH
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: SKORPUH » śr mar 25, 2009 01:38

wewnątrz golfa 5 - przypuszczam, że musiałbym wybrać się w północne granice Rosji, i zostawić otwarte drzwi...

odpada.

[ Dodano: 31 Mar 2009 18:19 ]
odswiezam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”