M-TDi wysokie obroty na jałowym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
M-TDi wysokie obroty na jałowym
Zmontowałem pompę na fali i głowiczce z tdi (10mm).
Problem w tym ze nie mogę zmniejszyć obrotów biegu jałowego.Wszystkie regulacje się pokończyły a obroty stoją na 2500-2600/min.
Jedynym sposobem jest zmniejszenie dawki paliwa ale wtedy robi się straszny muł.
Jeśli ktoś z Was miał problem z czymś takim to proszę o pomoc.
Wszelkie sugestie mile widziane!!!
Problem w tym ze nie mogę zmniejszyć obrotów biegu jałowego.Wszystkie regulacje się pokończyły a obroty stoją na 2500-2600/min.
Jedynym sposobem jest zmniejszenie dawki paliwa ale wtedy robi się straszny muł.
Jeśli ktoś z Was miał problem z czymś takim to proszę o pomoc.
Wszelkie sugestie mile widziane!!!
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2009 17:50 przez KrystO, łącznie zmieniany 4 razy.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Może dzwignia gazu przestawona wzgl ośki, próbowałeś wykręcać wydatek szczątkowy do oporu?
Bolec od reg obrotów[z tyłu pompy] wchodzi z taką dzwignie, tam jest fazka, może nie wpadło do tej fazki, i sie po niej obraca!?
Moze sprężynka od wolnych obr w pompie sie "podwineła"..
Bolec od reg obrotów[z tyłu pompy] wchodzi z taką dzwignie, tam jest fazka, może nie wpadło do tej fazki, i sie po niej obraca!?
Moze sprężynka od wolnych obr w pompie sie "podwineła"..
topbrakes.pl
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
Hamulce na ulicę i do Sportu: klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, przewody w stalowym oplocie
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A zapytam jeszcze;
1. próbowałeś regulować samą dzwignią od reg obrotów, tak żeby koniec dzwigni oparł się na obudowie pompy?[przy wykręconej śrubieograniczającej], albo całkiem ściągnąć dzwigienke i poruszać samą ośką.
możliwe że śruba ze spręzyną ogranicza max przesunięcie dzwigni, miałem tak po zastosowaniu kilku patentów w pompie, reg obrotów znacznie przesuneła się w góre.
2. silnik reaguje płynnie na regulację obrotów?
może sprężynka spadła z ośki w pompie podczas jej składania..
1. próbowałeś regulować samą dzwignią od reg obrotów, tak żeby koniec dzwigni oparł się na obudowie pompy?[przy wykręconej śrubieograniczającej], albo całkiem ściągnąć dzwigienke i poruszać samą ośką.
możliwe że śruba ze spręzyną ogranicza max przesunięcie dzwigni, miałem tak po zastosowaniu kilku patentów w pompie, reg obrotów znacznie przesuneła się w góre.
2. silnik reaguje płynnie na regulację obrotów?
może sprężynka spadła z ośki w pompie podczas jej składania..
topbrakes.pl
- hx_malbork
- TdiGangsters
- Kontakt:
Dokładnie,jestem z Chełma.hx_malbork pisze:LCH to okolice Chelmu w Lubelskim
Dzięki za szczere chęci Chłopaki,
ale tak mnie ten grat wku.... ze chyba przeproszę się z AAZetkiem!
[ Dodano: 24 Mar 2009 15:22 ]
arwam, może ja do Ciebie podjadę, Twoją okolice dobrze znam.
[ Dodano: 24 Mar 2009 16:56 ]
Panowie a co myślicie o takiej pompie,podeszła by?
Nevada 2.1TD szła na niej jak burza.(nr. 0460 404 042)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.