MK3: dziwne wskazania wskażnika temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3: dziwne wskazania wskażnika temperatury
Posiadam Golfa 3 1,8 benzyna (silnik ABS). Jak auto się nagrzeje to gasło przy powolnej jeździe. Wymieniłem czujnik temperatury cieczy (zółty) i nagle wskazania na desce rozdzielczej zaczeły się rodzić bardzo dziwne, czyli wskaźnik pokazuje 110 stopni w czasie jazdy, a wentylator włącza się po wyżej tej temperatury. Moje pytanie bżmi jak sprawdzić czy czujnik jest sprawny? Jeżeli zmierze rezystancję czujnika temperatury to mogę to jakoś obliczyć jakie powinno być wskazanie na desce rozdzielczej?
-
- Forum Master
Mam ten sam silnik i u mnie tez tak zawyza temperature (110 stopni). Juz dwa razy wymienialem termostat i czujnik tempetatury i dalem sobie z tym spokoj poprostu wskaznik zle pokazuje temp. bo jezeli went. wlacza sie normalnie to wszystko jest ok. Moim zdaniem jezeli bardzo ci to przeszkadza to powinienes sprawdzic wskaznik temp.
[ Dodano: Pon Gru 26, 2005 21:25 ]
[quote="Tomasz Żaguń"]Zapewne kupiłeś jakąś podróbkę no i może nie do tego silnika. --Ja kupilem orginalny i wlasciwy wedlog katalogu a jednak przeklamuje
[ Dodano: Pon Gru 26, 2005 21:25 ]
[quote="Tomasz Żaguń"]Zapewne kupiłeś jakąś podróbkę no i może nie do tego silnika. --Ja kupilem orginalny i wlasciwy wedlog katalogu a jednak przeklamuje
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: