Koledzy.
Zanabyłem B6 w diesel'u, 130 KM, skrzynia manual. Przebieg 114 tys. km.
Przy prędkości od około 85 km / ha do 110 km / h na piątym piegu ( przy pedale gazu w podłoge wciśniętym ) czuję mocne drgania czy drżenie odczuwalne na samochodzie. Drży całe autko ale najbardziej przód, deska rozdzielcza. Kierownica i drążek zmiany biegów w zasadzie jest na to drżenie obojętny.
Nie mam zielonego pojęcia co to może być. Autko przed zakupem sprawdzone w VW jest od 1 właściciela, bezwypadkowe.
Sprawa jest o tyle dziwna, że przy spokojnym przyspieszaniu na tym samym biegu drżenia nie ma.
Koła zostały wyważone ale problem jest nadal.
Czy mieliście podobne problemy u siebie ? Co może być przyczyną ?? Pomóżcie bo strasznie mnie to irytuje. Dzięki
Drgania w B6 - pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po pierwsze czy porządnie koła zostały sprawdzone. Nie chodzi tylko o wyważenie ale czy nie biją opony lub krzywe felgi.
Po drugie mniej prawdopodobne w tak nowym aucie to drgania półosi napedowych - luzy na którymś przegubie, raz nawet spotkałem skrzywioną półoś. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Czasem też nawet idealne koło nierówno chodzi co może być spowodowane jego złym mocowaniem, nierówna obudowa łozyska albo coś w tym stylu.
Po drugie mniej prawdopodobne w tak nowym aucie to drgania półosi napedowych - luzy na którymś przegubie, raz nawet spotkałem skrzywioną półoś. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Czasem też nawet idealne koło nierówno chodzi co może być spowodowane jego złym mocowaniem, nierówna obudowa łozyska albo coś w tym stylu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master
-
- Forum Master