przełącznik kierunkowskazów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

radar99
Nowicjusz
Nowicjusz

przełącznik kierunkowskazów

Post autor: radar99 » pn gru 26, 2005 23:37

witam

mam mały problemik, a mianowicie: skręcałem w boczną uliczke, oczywiście włączyłem kierunkowskaz :) i zaraz po skręcie chciałem sibie przyświecić długimi i jak przełączałem to akurat właśnie w tym samym momęcie odbił kierunek, no i zrobiło "pstryk" i zwalił się przełącznik.
teraz przełącznik sam nie odbija i jest bardzo luźny (włącza sie sam podczas jazdy)

mam w związku z tym pytanko czy coś cię tam mogło złamać czy może coś "przeskoczyło" i czy wogule jest to rozbieralne czy trzeba wynienić cały przełącznik, a jeśli trzeba wymienić to ile może takie coś kosztować na sztocie (co bym nie przepłacił) ?

z góry dzięki za pomoc :)

a może ktoś z was ma coś takiego do pchnięcia?

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn gru 26, 2005 23:46

wiec zapewne coś w nim pękło. Jest nierozbieralny choć dla wytrwałych rzemieślnikow nie ma rzeczy niemożliwej :helm: Cociaż to mało opłacalne bo na allegro mozna już kupić taki za 10 ZŁ :)

radar99
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: radar99 » wt gru 27, 2005 22:55

dzięki Ku_bi

dzisiaj to rozktęciłem (jest rozbieralne a nawet da się poskładać :)) pękła taka blaszka (sprężynka) dorobiłem ze sprężyny od starego zegara :) narazie działa

jakby ktoś miał jakiś stary przełącznik to chętnie odkupie tą sprężynke :) przełączniki są takie same jak w passatach i golfach II różnią się tylko z zewnątrz (okrągła rączka i inny klawisz od awaryjnych mechanizmy i wtyczki te same :) )

pozdro

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » wt gru 27, 2005 22:59

radar99 pisze:dzięki Ku_bi

dzisiaj to rozktęciłem (jest rozbieralne a nawet da się poskładać :)) pękła taka blaszka (sprężynka) dorobiłem ze sprężyny od starego zegara :) narazie działa

jakby ktoś miał jakiś stary przełącznik to chętnie odkupie tą sprężynke :) przełączniki są takie same jak w passatach i golfach II różnią się tylko z zewnątrz (okrągła rączka i inny klawisz od awaryjnych mechanizmy i wtyczki te same :) )

pozdro
mam taki przełacznik mogę Ci tanio puścic go jak chcesz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”