Witam wszystkich!
Posiadam golfa mk3 tdi, podczas przyspieszania (na niskich biegach) po wciśnięciu sprzęgła w calu zmiany biegu prawe kolo wykonuje "podskok" i i słychać dość wyraźnie stuk (uczycie jakbym najechał tym kołem na małego śpiącego policjanta). Nie stało się to z czasem. Dziś na mieście wykonywałem lewoskręt i czekałem na wolną drogę, kiedy zrobiło się dobrze ruszyłem na skręconych kołach (miałem ok1,5tys obr.), które zerwały na sekunde przyczepność. Wcisnąłem sprzęgło żeby wbić dwójkę i wtedy "stuknęło" i poskoczyło pierwszy raz.... podczas powrotu do domu ciągle się to powtarzało. Podejrzewam przegub i nic więcej nie wiem. Może ktoś poratować informacjami co mogło się posypać i jak to sprawdzić ?
pozdrawiam
Podskakujące koło przy zmianie biegu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podskakujące koło przy zmianie biegu
Ostatnio zmieniony ndz mar 22, 2009 19:44 przez Mayeran, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki rzeczywiście nieźle szumi przy na skręconych kołach do oporu..... teraz jeszcze jedno pytanie czy takie coś podoła : http://moto.allegro.pl/item586602373_go ... 8_2_0.html ?
z góry jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
z góry jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam