[MK3] Fotele z Passata b4 vr6 '94 r. w mk3
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK3] Fotele z Passata b4 vr6 '94 r. w mk3
Witam... Jak w temacie interesuje mnie informacja czy fotele przednie z Passata b4 vr6 pasuja do Golfa mk3 czy trzeba prowadnice przerabiac i czy się zmieszczą wogóle...:>
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Re: [MK3] Fotele z Passata b4 vr6 '94 r. w mk3
spotkalem kolege w bielsku co mial fotele i tylna kanape z golfa 4 ale trzeba wyciac mechanizm pod fotelem reszta pasuje wiec u ciebie powinno byc podobnie chodzi o mechanizm z przesuwu oczywiscie pozdrawiamayrt0n pisze:Witam... Jak w temacie interesuje mnie informacja czy fotele przednie z Passata b4 vr6 pasuja do Golfa mk3 czy trzeba prowadnice przerabiac i czy się zmieszczą wogóle...:>
ralf2228
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: [MK3] Fotele z Passata b4 vr6 '94 r. w mk3
Może o mnie chodzi? Rzeczywiście mam komplet z MK4 w MK3 i chwalę sobie. Ja usunąłem ori mocowania przednie z podłogi i wspawałem migiem kątowniczek do którego przykręca się fotel z MK4. Można zrobić to też bez ingerencji w ori mocowania o czym już było na forum. Kanapa praktycznie "plug and play" Z wyjątkiem zamknięcia (w MK3 jest bolec z boku a w MK4 z tyłu). Dolne mocowania te same. Jedyna rzecz jaka ponoć ma działać a u mnie nie działa to podjeżdżanie fotela przedniego (wersja 3D) podczas składania oparcia. Może mi ktoś powiedzieć czy ma to związek z tymi małymi rolkami które trzeba odkręcić od foteli przy montażu? Pozdrawiam a jeśli trzeba podeślę foty. Adamralf2228 pisze:spotkalem kolege w bielsku co mial fotele i tylna kanape z golfa 4 ale trzeba wyciac mechanizm pod fotelem reszta pasuje wiec u ciebie powinno byc podobnie chodzi o mechanizm z przesuwu oczywiscie pozdrawiamayrt0n pisze:Witam... Jak w temacie interesuje mnie informacja czy fotele przednie z Passata b4 vr6 pasuja do Golfa mk3 czy trzeba prowadnice przerabiac i czy się zmieszczą wogóle...:>
- MaSoRz23
- Nowicjusz
- Kontakt:
ale co da fotka? i tak nie pozbedziesz sie tego bolca wystajacego z boku przez który oparcie nie dochodzi całkiem do tyłu. to jest duzy problem bo jedyne co mi orzychodzi do głowy to wyciąć wnękę na ten ori bolec z boku kanapy, ale to będzie masakra jakaś...
dziś oglądałem kanape w pasku i o dziwo ona ma ten zatrzask z boku i ten bolec też jak w mk3 nie wiem tylko czy na tej samej wysokośc, ale zresztą jest szersza więc lipton.
[ Dodano: 22 Mar 2009 20:26 ]
aha a jaki jest ten sposób bez ingerencji w przednie mocowania? masz linka do tego tematu o którym piszesz? bo nie znalazłem nic oprócz FAQ kolegi Scotto na temat montażu
dziś oglądałem kanape w pasku i o dziwo ona ma ten zatrzask z boku i ten bolec też jak w mk3 nie wiem tylko czy na tej samej wysokośc, ale zresztą jest szersza więc lipton.
aha a jaki jest ten sposób bez ingerencji w przednie mocowania? masz linka do tego tematu o którym piszesz? bo nie znalazłem nic oprócz FAQ kolegi Scotto na temat montażu
compton .. all day
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kolego mocowania zapinania oparcia kanapy w mk3 się wykręcają. Tu masz link do montażu siedzeń z mk4 do mk3 tak jak ja zamontowałem : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=141784MaSoRz23 pisze:ale co da fotka? i tak nie pozbedziesz sie tego bolca wystajacego z boku przez który oparcie nie dochodzi całkiem do tyłu. to jest duzy problem bo jedyne co mi orzychodzi do głowy to wyciąć wnękę na ten ori bolec z boku kanapy, ale to będzie masakra jakaś...
Co do sposobu jak to zrobić bez cięcia to szukaj na forum bo było napewno. Powiem ci,że polegało to na wstawieniu kawałka blachy w kształcie litery "T" w mocowanie przednie ori od mk3 a później przykręcasz fotel do tej blachy. Jak popatrzysz na oryg. mocowania w swoich fotelach i zobaczysz ten link wyżej to sam skumasz o co chodzi.Pozdrawiam
- MaSoRz23
- Nowicjusz
- Kontakt:
temat ten znam jak i jego twórce z którym sie już konsultowałem, ale to nie przód jest problemem tylko tył. rozumiem że pod plastikiem mogę wykręcić ten bolec z boku, ale wtedy oparcie zostaje jakby niedomknięte w górnej części tylko na dolnym zatrzasku tak? w sumie niewazne bo i tak dość ciasno siedzi chyba bo jest bardziej mięsiste, choć wolałbym mieć wszystko perfect m.in ze względu na bezpieczeństwo córy, która śmiga z tyłu a tak będę miał jakąś małą niepewność. musieli cholera kombinować tak w tej czwórce, żeby człowiek się potem męczył zamiast jechać na starych dobrych patentach. ciekaw jestem gdzie jest to goovno w mk4 które wpada w tą dziurę prawie w środku kanapy. to nawet pasek ma z boku podobnie do trójki a tam musieli świrować coś. anyway dzięki za pomoc. pzdr
compton .. all day