Witam.
Dzisiaj jadac w trasie zauwazylem pewien mankament, ktory mnie lekko zaniepokoil...
mianowicie chodzi o to, ze tak jakby na nizszych biegach 1,2,3 sprzeglo sie delikatnie slizgalo...o tyle o ile na 1 i 2 tego sie tak nie odczuwa, to juz na 3 biegu jest cos ewidetnie nie tak.....
na rozgrzanym silniku itp.... wciskajac gaz na trzecim biegu...mam ponad 2,5k obrotow przy 60km/h , wciskajac dalej obroty znacznie rosna...a predkosc bardzo nie wiele....przy 100 km/h mam ponad 4.5k obrotow.... (zrobilem specjalnie test)
dodam, ze na 4 i 5 autko przyspiesza dobrze.... wraz ze wzrostem obrotow predkosc rosnie w miare rowno....
czy macie jakis pomysl czego to moze byc wina ?? czy tak ma byc i juz, taki urok tego autka... :/
zaniepokoilo mnie to gdyz jutro mam zamiar wziac sie za wymiane pina, podciagniecie doladowania... i nie wiem czy sprzeglo wytrzyma...
jakies pomysly ??
Sprzeglo sie konczy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprzeglo sie konczy?
Ostatnio zmieniony pn mar 23, 2009 22:30 przez lenczek, łącznie zmieniany 1 raz.
nie wiem zabardzo o co Ci chodzi przeciez w aaz sa takie skrzynie ze na 3 biegu prawie zamykasz obrotomierz a na liczniku 100km/h
poprostu krotka skrzynia
objaw slizgajacego sie sprzegla jest ze obroty szybko rosna a samochod nie przyspiesza
poprostu krotka skrzynia
objaw slizgajacego sie sprzegla jest ze obroty szybko rosna a samochod nie przyspiesza
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
no tak...ale na trzecim biegu mam tak ze obroty rosna bardzo szybko...a predkosc juz nie, i objaw taki mam tylko na 3....fakt, do 100 km/h pocisne bo sprawdzalem i mam wtedy ponad 4,5k obrotow...ale wydaje mi sie, ze autko na 3 powinno sie lepiej zbierac..objaw slizgajacego sie sprzegla jest ze obroty szybko rosna a samochod nie przyspiesza
wiec tak ma byc i juz ?
Ostatnio zmieniony sob mar 21, 2009 22:59 przez lenczek, łącznie zmieniany 1 raz.
- tympy mechanik
- Forum Master

- Kontakt:
no wlasnie moja wiedza na ten temat jest, mowiac doslownia, bardzo nie wielkaJESLI JESTES PEWNY ZE TO SIE NAPRAWDE SLIZGA TO JA JESTEM PEWNY ZE KONCZY CI SIE SPRZEGLO![]()
dlatego napisalem o tym na forum...ale z drugiej strony skoro na 4 i 5 to nie wystepuje ?? a skoro sprzeglo slizgaloby sie to na wszystkich biegach chyba....
Czy jest jakis sposob zeby slizgajace sie sprzeglo wykryc w 100% ??
- tympy mechanik
- Forum Master

- Kontakt: